Nebezpeční zabijáci

Ty představují hrozbu nejen pro vaši zahradu, ale také pro okolní zeleň. Víte, které rostliny máme na mysli? 

Jednou z rostlin, které mohou narušit harmonii vaší zahrady, je anglický břečťan. Jeho rychlý růst se může rychle vymknout kontrole. Tato rostlina má jedinečnou schopnost se upínat na všechny prostory včetně domu. 

Břečťan představuje velké riziko nejen pro budovy, ale také pro samotné zahrady, kde může poškodit dřevěné obložení a nátěr. Pravidelné odstraňování kořenů břečťanu má zásadní význam pro zabránění opětovnému růstu.

Kudzu se původně pěstovalo jako prevence eroze. Nakonec se však tato rostlina změnila v hrozivého zabijáka našich zahrad, který je schopný vyrůst až o metr za den. K účinným metodám boje proti rostlině kudzu patří herbicidy a pravidelné kosení.

Hrozbu pro naši zahradu představuje také bambus. Omezení jeho výskytu vyžaduje strategická opatření, jako jsou betonové nebo plastové kořenové zábrany. Pro likvidaci je nutné vytrvalé odstraňování kořenů spolu s použitím herbicidů.

Než bude pozdě

Invazivní povaha máty peprné vyžaduje navzdory jejímu kulinářskému využití pěstování v květináčích a truhlících, aby se zabránilo jejímu nadměrnému růstu. Pečlivé vymýcení máty peprné vyžaduje  různé metody, od mulčování až po použití herbicidů.

Jak snadno hubit keře, křoviny a stromy:

Zdroj: Youtube

Vistárie čínská je na první pohled krásná rostlina, která však představuje hrozbu pro vaši zahradu. Má silné, kroutící se stonky, které jsou schopné dostat se kamkoliv. Účinnými metodami, jak se vistárie zbavit, jsou řezání, vytrhávání a použití herbicidů.

Husté porosty pcháče japonského brání růstu ostatních rostlin. Boj proti této rostlině vyžaduje preventivní použití herbicidů a pečlivé odstraňování. Jen tak zabráníte jeho opětovnému růstu.

Ostrožka listnatá dorůstá výšky až tří metrů, vytlačuje původní vegetaci a vypouští toxiny. Pro omezení výskytu je nutné vytrvalé odstraňování a aplikace herbicidů.

Pupalka nachová známá jako bahenní příšera, je rostlina, jejíž agresivní růst narušuje místní ekosystémy. Metody odstraňování pupalky vyžadují ruční vytrhávání a použití herbicidů.

Pryšec obecný dosahuje výšky až 30 metrů a vytváří husté porosty, které dusí původní rostliny. Likvidace pryšce zahrnuje pravidelné sekání a použití herbicidů, i když úplné odstranění je obtížné.

Zdroje: laidbackgardener.blog, www.cnet.com, www.bhg.com