Hlavní obsah

Při hinduistickém festivalu se porvali dva sloni. V panice se zranily desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nelítostný souboj dvou slonů se strhnul při hinduistickém procesí ve městě Triššúr v indickém svazovém státě Kérala. Při incidentu nezůstali ušetřeni ani lidé. Desítky z nich utrpěly zranění.

Na festivalu v Indii se porvali dva sloni.Video: AP

 
Článek

Incident se podle deníku The Indian Express odehrál v pátek večer během závěrečné části ceremoniálu v chrámu Tharakkal. Na festival, k němuž podle dávné tradice patří i slavnostně nastrojení sloni, přišly tisíce věřících.

V jednu chvíli se jeden z chobotnatců náhle splašil a zaútočil na jiného. Propukla panika, při níž se zranili nejen lidé, které sloni nesli na svých hřbetech, ale i poutníci, kteří se snažili před běsnícími tlustokožci uprchnout a upadli.

Oba sloni pak ještě utíkali asi kilometr městem, než se je chovatelům podařilo chytit a zklidnit. V Indii žije asi 30 tisíc divokých slonů, ještě více je jich ale drženo v zajetí právě kvůli náboženským ceremoniím nebo svatbám.

Turistka v Thajsku laškovala se slonem, když jedl. Srazil ji chobotem k zemi

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám