Iris (29): Odmalička jsem si moc přála děti. Bohužel moje orientace mi to neumožňuje

smutná, zklamaná
Zdroj: Freepik

Současná společnost je ve vztahu k menšinám velmi otevřená. Když žena oznámí, že je na holky, nikdo se nepohoršuje. Avšak jedno právo si gayové a lesbičky zatím vydobýt nemohli, a to právo na děti. Iris to mrzí a ráda by se jednou stala matkou.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 03. 2024 13:00

Opravdu mám moc ráda děti, už od malička jsem to tak cítila. Když se někomu v okolí narodilo miminko, byla jsem mezi prvními gratulanty. Moje láska k dětem mě ostatně dovedla i k mé současné profesi - dělám učitelku v mateřské školce a lepší práci bych si nemohla přát.

Začaly mi tikat biologické hodiny

Děti jsou úžasné, vždy mě něčemu novému naučí, avšak v poslední době mi začaly tikat biologické hodiny. Toužím po vlastním dítěti, které by bylo mou kopií a mohla bych si jej vychovat k obrazu svému. Mít za něj zodpovědnost a muset se o něj postarat. Jenže to není tak jednoduché.

Už v pubertě jsem zjistila, že jsem na holky. Muži se mi nikdy nelíbili a nepřitahovali mě. Nerozuměla jsem tomu bláznění, když kolem spolužaček prošel nejhezčí kluk na škole. Se mnou to nic nedělalo. Velmi brzy jsem pochopila proč.

Můj sen o rodině se rozplynul

Došlo mi, že tím se můj sen založit rodinu a mít děti trošku rozplývá, ale člověk ze sebe nemůže dělat něco, co není. Nemohla bych předstírat a klamat nějakého muže jenom proto, že chci, aby mi udělal dítě.

Nejsem ten typ člověka, který by na to měl žaludek. Lhala bych jemu i sobě. Snažila bych se být někým, kým nejsem. Smířila jsem se tedy s tím, že děti mít jen tak nebudu a těsně po dvacítce si našla první vážnou známost. Jsme spolu doteď a je to žena mého života.

Doufám, že jednou budu moct mít legálně děti

Vím, že ji miluju a ona miluje mě. Už několikrát jsme spolu otevřely téma dětí. Obě bychom si je přály, ale neexistuje legální způsob, jak toho docílit. Ještě před pár lety jsme doufaly, že by u nás mohli povolit adopci pro stejnopohlavní páry, ale tento sen se zdá být na míle vzdálený.

Cítím, že si děti přeji víc a víc. Chci je mít a vím, že bych byla úžasnou matkou, stokrát lepší než některé jiné ženy, které své děti jen bijí, nechají je žít ve špíně a nestarají se o ně. Proč ony děti mít mohou, a já ne? Je to nespravedlivé a špatně rozdělené.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články