Blízcí přátelé Michaela Schumachera prolomili hradbu mlčení. Takový vývoj nikdo nečekal

Fotografie: Michael Cooper / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Michael Schumacher je už přes deset let držen mimo zraky veřejnosti. Jeho rodina bedlivě střeží informace o jeho stavu. Teď však promluvili jeho blízcí přátelé.

Michael Schumacher bude navždy patřit k legendám Formule 1. Stal se sedminásobným mistrem světa a velkým vzorem pro generace mladších závodníků. Zaslouženého sportovního důchodu si však příliš neužil. Jen rok po odchodu z Formule 1 se při nehodě na lyžích těžce zranil a nebylo jisté, zda vůbec přežije. O jeho zdravotním stavu se mlčí, ale občas se objeví prohlášení některého z jeho blízkých.

Rodina informace o něm úzkostlivě tají

Od tragické nehody, která změnila Michaelu Schumacherovi život, uběhlo už více než 10 let. O Vánocích v roce 2013 se vydal lyžovat do Alp. Jedna z jízd se mu však stala osudnou, když spadl a narazil hlavou o kámen. Ačkoliv měl na hlavě ochrannou přilbu, utrpěl velmi těžké poranění mozku a nějakou dobu byl v kómatu. O rok později se objevily zprávy, že nabyl vědomí.

Nyní pobývá se svojí rodinou ve Švýcarsku, kde má k dispozici zdravotní tým, který se o něj stará. Jeho rodina však informace o jeho zdravotním stavu drží v pečlivé tajnosti a přístup k legendě F1 má jen hrstka vybraných. Z času na čas se objeví zpráva, která dá nahlédnout do života a zdravotního stavu slavného závodníka.

Bruce Willis čelí zhoršujícímu se stavu. Kvůli demenci o něj rodina nepřetržitě pečuje

Už není takový, jaký býval…

Jako třeba nedávné prohlášení bývalého šéfa týmu Ferrari Jeana Todta, jenž je Schumacherovým blízkým přítelem a je jedním z mála, kteří jej chodí pravidelně navštěvovat. „Michael je tady, takže mi nechybí. Ale prostě není takový, jakým býval. Je jiný a báječně ho vede manželka a děti, které ho chrání. Já mám tu čest sdílet s ním společné chvíle. To je vše, co se dá říct. Bohužel ho před 10 lety zasáhl osud. Už to není ten Michael, jehož jsme znali ve Formuli 1,“ řekl podle deníku TheMirror.

závodnička
Fotografie: Freepik

Johnny Herbert, bývalý týmový kolega, uvedl, že má o Schumacherově zdravotním stavu jen zprávy z druhé ruky. „Slyšel jsem od lidí z F1, že sedí u stolu na večeři, ale nevím, jestli je to pravda. Umím číst jen mezi řádky,“ řekl podle webu SportsKeeda. Také si myslí, že je spíše pravděpodobné, že se nachází v podobném stavu, v jakém byl už po nehodě. I přes léčbu kmenovými buňkami, kterou podstoupil v roce 2019, se zdá, že se jeho zdravotní stav výrazně nezlepšil.

I když by si to všichni moc přáli, málokdo věří tomu, že Michaela Schumachera ještě někdy uvidíme ve stejném stavu jako před nehodou. Většina zpráv však potvrzuje, že Schumacher je při vědomí, ale má potíže s pohybovým aparátem, pamětí a není schopen běžné komunikace. Na SvětěKreativity jsme také psali, jak 10 let od nehody konečně promluvil i jeho bratr Ralf Schumacher.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*