Sleduj nás

Pokud zaberu, neexistuje aspekt boje, ve kterém by se mi Procházka mohl rovnat, myslí si Rakič

Pokud zaberu, neexistuje aspekt boje, ve kterém by se mi Procházka mohl rovnat, myslí si RakičFOTO: UFC

Den boje se pomalu blíží a Aleksandar Rakič se snaží proniknout svému soupeři do hlavy. 

Srbský bojovník Aleksandar Rakič je jako mnoho jeho divizních kolegů zastáncem trashtalku. Tím si dodává sebevědomí a naopak se jej pokouší snižovat svým oponentům. Momentálně se svými výroky snaží dostat pod kůži českému zástupci Jiřímu Procházkovi. 

„Myslím si o něm, že to je falešný samuraj, který se chová jinak, než ve skutečnosti mluví. V mládí to byl prachsprostý gangster, který se rval po barech a na ulicích, takže mu tu náhlou hru na miliuse žrát nemohu,“ prohlásil Rakič v interview pro BT Sport. 


„Jako bojovníka Jirku do jisté míry uznávám, zejména tu odvahu mu chválím, i když je nutné říct, že i ten jeho bojový styl má takové pouliční základy. Myslím si o něm, že do komplexního MMA bojovníka to má strašně daleko, což mi dává ohromnou výhodu. Věřím tomu, že když zaberu, tak neexistuje aspekt boje, ve kterém by se mi mohl rovnat,“ uvedl. 

Rakičova slova přímo vybízí k nějaké pranici, ale naštěstí je Procházka člověkem, se kterým podobný trashtalk nijak nezamává. Už dříve jej jeho srbský protivník urážel, na což mu vzkázal, ať si klidně mluví, české pěsti pak budou hovořit v kleci.  


Oba borci do zápasu vstoupí s prohrou v zádech. Rakič ji obdržel před dvěma lety, když si poranil koleno a podlehl tak na technické KO Janu Blachowiczovi. Jirka ji obdržel loni v listopadu od Alexe Pereiry, který trefil dva přesné háky, jež poslaly českého samuraje do kolen.

Předpokládá se, ačkoliv to není nikde vytesáno do kamene, že by Procházkovi výhra zajistila nový titulový výstřel. V tom ideálním případě by to bylo znovu proti Pereirovi, kterému chce dokázat, že je lepším bojovníkem. 


Další články