Základní kámen žánru sci-fi konečně zase na streamu! Spielbergův mistrovský kousek uvede HBO Max

Zdroj: Columbia Pictures

Stevena Spielberga zná každý. O dílech tohoto pána by se daly psát eseje, o vlivu jeho filmů na hollywood by se daly psát knihy. Naservíroval nám Čelisti, E.T. – Mimozemšťana, Schindlerův seznam, Jurský park, Zachraňte vojína Ryana a mnoho dalších kultovních filmů. Po delší době se navíc objeví na streamu jeho Blízká setkání třetího druhu (1977), konkrétně na HBO Max.

Blízá setkání třetího druhou jsou ranou tvorbou Stevena Spielberga, která chytře pracuje s nejrůznějšími případy UFO. Podivná světla na obloze, záhadná mizení bombardérů během druhé světové války a další záhady. Skvělá práce s divákovou představivostí a důkaz, že se vlastně nejvíce bojíme neznámého. Ne nadarmo je toto dílo považováno za jedno nejlepších v žánru.

Čtěte také: Nejlepší sci-fi film z roku 2015 drtí Netflix! Matt Damon v něm už podruhé uvíznul na cizí planetě

Blízká setkání ve zkratce

Letadla, která před více než třiceti lety zmizela v Bermudském trojúhelníku, se našla v poušti Sonora. Letadla jsou zcela funkční, ale po jejich pilotech není nikde ani stopy. Jediný svědek jejich výskytu tvrdí, že se mu v noci zjevilo slunce a zazpívalo mu píseň.

Další osobou, která zažila blízké setkání s UFO, je elektrikář Roy Neary (Richard Dreyfuss), který žije v Indianě. Od té doby je tento muž mimozemskými návštěvníky stále více posedlý. To se samozřejmě nelíbí jeho manželce Ronnie (Teri Garr), která mu nedokáže domluvit a jediné, co jí zbývá, je bezmocně sledovat, jak její manžel vytváří složité stavby připomínající hory.

Blízká setkání třetího druhu zaznamenala obrovský kasovní úspěch a celosvětově vydělala více než 300 milionů dolarů. Byla nominovaná na osm Oscarů včetně za nejlepší režii a hudbu Johna Williamse, nakonec se ale radovala pouze za kameru a speciálně také za nejlepší zvukové efekty.

Film bude na HBO Max od 31. března. S velkou pravděpodobností s českým dabingem.

Zdroj: Columbia Pictures