Havárie, emoce, vítězství… …das ist Motorsport a Autodrom Rally Série.

Havárie, emoce, vítězství… …das ist Motorsport.

Aprílové počasí koncem března možná překvapilo některé závodníky předposledního závodu Autodrom Rally Série na autodromu v Sosnové. Už od seznamovacích jízd měl pořadatel plné ruce práce s řešením nestandardních situací. Vše se však nakonec podařilo zvládnout, a tak mohli být vyhlášeni vítězové.

Tím nejrychlejším byl opět Dominik Nwelati, který se před sezónou rally učí ovládat svou novou Škodu Fabii R5. Tentokrát však zvítězil jen o necelou sekundu před zrychlující nadějnou vycházející hvězdou Dominikem Hurábem (Toyota Yaris). Hned za nimi byli rychlí piloti Kartu v pořadí Patrik Pilc a Thomas N Gore z Jamajky, který si na své nové náčiní zvykal dost divokou jízdou se spoustou chyb.

 

 

 

I dvoukolky tentokrát opanoval Dominik Nwelati (VW Polo), když o sekundu porazil Karla Coufala (Hyundai i30N). Třetí ve dvoukolkách byla další hvězda budoucnosti Leoš Hradil (Honda Civic).

Mezi juniory se za vítězným Dominikem a druhým Leošem umístil na stupních vítězů Daniel Novotný (Citroen C2). Nejrychlejší ženou byla opět Kristýna Filová (Mitsubishi EVO) před Nikolou Halouskovou (Škoda Citigo) a Terezou Kadlecovou (Škoda Felicia).

V letošní sezoně se jeden nejhorší výsledek škrtá, a tak se podíváme, kdo už má své umístění před posledním závodem jisté a kde se ještě bude bojovat.

Ve třídě 11 má již titul jistý Martin Donát (VW UP) a stejně jako druhý Martin Tomek (VW UP) nemůže být předstižen. O třetí místo ještě bude boj mezi dalšími 5 závodníky z nichž zatím vede Daniel Válek (Škoda Citigo).

 

Ve třídě 12 má titul jistý Dominik Nwelati (VW Polo), ostatní v čele s Janem Mejsnarem (Škoda Felicia) musí ještě své pozice potvrdit.

I ve třídě 21 je již o vítězi rozhodnuto. Marek Hons (Peugeot 106) již nemůže být předstižen. I druhé místo Daniela Novotného je velmi pravděpodobné, naopak o třetí místo se poperou hned 4 závodníci.

Ve třídě 22 naopak není nic rozhodnuto a na titul si brousí zuby hned 3 závodníci v čele Matyášem Mitánkem (Opel Adam).

Suverén ve třídě 31 Josef Navrátil (Mazda MX5) má už titul jistý, o druhé místo svedou souboj Stanislav Pala (Honda Civic) a Lukáš Jaroměřský (BMW 316).

Ve třídě 32 jsou již jasní první 2, kterými jsou Leoš Hradil (Honda Civic) a Jan Novák (Peugeot 206). Na třetím místě jsou sporadicky startující Ondřej Zdražil (Ford Escort MK2) a Martin Klepáč (Citroen Xsara Kit Car). Do jejich souboje může ještě zasáhnou Jakub Šimek (Renault Clio RS).

 

I ve třídě 41 je již rozhodnuto – titul bere Karel Coufal, jisté druhé místo má Dominik Huráb (Porsche 718). Nejstaršího účastníka Jiřího Šéna (Hyundai i30N) ještě může udolat Nikola Morávková (Mitsubishi Colt).

Ve třídě 42 se nám poslední dobou vytratil ze startovní listiny Tomáš Kudrna (BMW 330i), který tak vede již jen o 1 bod před Tomášem Rybou (Audi A3). Ani třetí Martin Solnička (VW Golf) nemá jisté celkové stupně vítězů v této třídě.

Ve třídě 51 vyskočil na první místo Filip Řepka (Mitsubishi Lancer). Na trojici pronásledovatelů (Jan Fajstaur, Martin Řepka a Dominik Huráb) má však jen minimální náskok.

Třídu 52 ovládl Dominik Nwelati a nemůže být již předstižen. O druhé místo svedou souboj František Malý (Kartcross) a Miloš Feigl (Mitsubishi Lancer).

Mezi juniory zvítězil Dominik Huráb, druhý bude Leoš Hradil. Spíše v teoretické rovině je možné ještě předstižení třetího Matyáše Mitánka Nikolou Morávkovou, která však zatím vede souboj něžného pohlaví o 5 bodů před Terezou Kadlecovou. Ani Nikola Halousková nemá třetí místo jisté a může být ještě předstižena Natálií Hurábovou.

 

Ve dvoukolkách je ještě možné, aby titul nezískal vedoucí Dominik Nwelati. Jeho soupeř Karel Coufal by musel zvítězit a Dominik být hůře než třetí, aby si mezi sebou pořadí prohodili. I třetí Leoš Hradil musí své umístění ještě potvrdit. V opačném případě může být třetí Dominik Huráb, nebo Tomáš Kudrna.

V absolutním pořadí zvítězil Dominik Nwelati ve všech šesti závodech a letošní titul již jistě oslavil. Druhý Dominik Huráb sice ještě slavit nemůže, má však pohodový 14tibodový náskok na třetího Karla Coufala, který ještě může být předstižen některým ze závodníků za ním.

Vše si můžete podrobně nastudovat na webu www.autoklubbohemiasport.cz

 

Poslední závod ARS se uskuteční v sobotu 27. dubna a věříme, že to bude opět mazec. Tak neváhejte a přijeďte si vyzkoušet svoje řidičský dovednosti. V hospodě je mistr světa každý, ale jen na dráze se počítají setinky a vítěz bývá většinou jen jeden – v Autodrom Rally Sérii je to vždy ten nejrychlejší ze všech účastníků bez ohledu na třídy, skupiny, divize, věk, pohlaví a barvu pleti.

A tak to má být…

 

Podrobné výsledky jednotlivých tříd a další informace včetně přihlášky najdete na

www.autoklubbohemiasport.cz   a zajímavosti na www.facebook.com/autodromrallyserie/

 

 

 

Organizační tým ABS – Petr Pavlát

www.autoklubbohemiasport.cz

Motor-max je mediálním partnerem ARS