Chimaev zná dalšího soupeře, čeká ho největší zkouška kariéry v podobě australského "Smrťáka"

Chimaev zná dalšího soupeře, čeká ho největší zkouška kariéry v podobě australského "Smrťáka" Khamzat Chimaev | zdroj: FOTO: UFC

Šéf UFC odkryl několik zápasů, které se povedlo domluvit na premiérový turnaj v Saúdské Arábii.

UFC se mělo letos v březnu poprvé ukázat v Rijádu, tamější šejkové nemají hluboko do kapsy, a tak se tam v poslední době konalo hned několik velkých akcí, především v boxu. Pořádnou finanční injekci ale poslali také do MMA organizace PFL, takže se tam nedávno odehrál jejich zatím největší turnaj, na němž postavili proti svým šampionům šampiony Bellatoru, který nedávno právě díky penězům od Saúdů koupili.

Dana White a jeho parta sice založili startovku plánovaného březnového turnaje na muslimských bojovnících, premiéra ale byla nakonec odložena na léto. Podle zákulisních informací očekávali šejkové víc. Teď tedy UFC vytáhlo silnější kalibr.

"22. června se vydáme do Saúdské Arábie," oznámil tradičně prostřednictvím videa na sociálních sítích. "V hlavním zápase se ukáže bývalý šampion střední váhy Robert Whittaker a proti němu neporažený, 13-0, Khamzat Chimaev. Uvidíme, kdo se stane vyzyvatelem o titul střední váhy."

Zápas je to extrémně zajímavý. Paradoxní je, že se Chimaev před časem nechal slyšet, že má australského "Smrťáka" v oblibě a chtěl by s ním raději trénovat než zápasit. Podobné přátelské pakty ale vedení samozřejmě nevidí rádo, zároveň je potřeba Khamzatovi předhodit někoho takového, aby jeho početná fanouškovská základna neprotestovala, že opět nebude bojovat o titul. To ale aktuálně není v zájmu UFC, jelikož čečenský fighter kvůli přátelství s diktátorem Ramzanem Kadyrovem nesmí do Spojených států, kde se odehrává naprostá většina turnajů.

Whittaker patří mezi naprostou špičku divize do 84 kg. Prohrál tam jen s Adesanyou a současným šampionem Dricusem du Plessisem. Že je s ním ale stále potřeba počítat ukázal v nedávném souboji s Paulem Costou, ze kterého vzešel jako vítěz. Bude to tedy právě on, kdo zastaví Khamzatovu jízdu a připíše mu první porážku? Šance na to není vůbec malá.

Robert Whittaker zdroj: Getty Images

A to není všechno. Pobijí se taky těžkotonážníci Sergei Pavlovich a Alexander Volkov. Tenhle zápas s největší pravděpodobností na body neskončí.

Tvrďák Kelvin Gastelum, kterému se v posledních letech výsledkově moc nedaří, zkusí pád zbrzdit proti Seanu Bradymu. Ten měl sice donedávna slušně našlápnuto, poslední dva zápasy ale prohrál před limitem, takže by vítězství taky celkem potřeboval.

Nesmírně zajímavý bude i souboj v divizi Jiřího Procházky do 93 kg, kde se jeho někdejší soupeř Volkan Oezdemir pobije s nevyzpytatelným Johnnym Walkerem.

Chybět nebude ani neporažený Dagestánec Shara Magomedov (12-0), kterého se pokusí zastavit ukrajinský knockoutér Ihor Potieria, který naposledy překazil premiéru v UFC Robertu Bryczekovi.

To zatím na turnaj z kategorie Fight Night nevypadá vůbec špatně, navíc zbývá na startovce ještě dost prostoru pro přidání dalších zajímavých duelů.

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články