Hlavní obsah
Názory a úvahy

Velké díky učitelům!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Dneska na mě vyskočil reels, jak naše školy nevychovávají pro život. To je dost možná pravda. Ale aspoň co já vím, tak spoustu, spoustu učitelů se i ve státních institucích snaží dát našim dětem to nejlepší. A toho si vážím.

Článek

Nikdo není dokonalý. Ani vy, ani já, ani učitelé našich dětí. Každý máme nějaké chyby a na každém nám může něco vadit. O to víc, když jde o osobu, která má velký vliv na to nejcennější, co máme, tedy na naše děti.

Neomlouvám špatné učitele

Nechci omlouvat špatné učitele, protože tak jako v každé profesi, se jistě nějací najdou. Ale dneska, na Den učitelů, na jejich svátek, chci všem učitelům, kteří svou práci nebo spíš své poslání dělají s láskou, velmi, velmi poděkovat. Díky, že to děláte, protože se upřímně obávám, jestli vás v budoucnu (budoucnu velmi velmi svobodných dětí a velmi velmi přecitlivělých rodičů) bude dost.

Kdo nezažil, nepochopí. Já jsem zažila, chápu.

Takže za co děkuji?

  • Za trpělivou komunikaci se mnou jako s rodičem.
  • Za otevřený, pozitivní přístup k mým dětem.
  • Za pozornost věnovanou mým dětem. Za to, že jim nasloucháte, že si s nimi povídáte.
  • Za pomoc s výchovou a vzděláním.
  • Za čas strávený nad přípravami. Za všechno, co je "navíc".
  • Za myšlenky věnované mým dětem.
  • Za snahu do dětí zasít nejen vědomosti, ale také morální zásady.
  • Za trpělivost. Protože i učitel je jen člověk a věřím, že není lehké si vždy zachovat chladnou hlavu.

Není to prostě práce, za kterou zavřete dveře. Jasně, že pracovní sešity, testy a slohovky zůstanou v kabinetu, ale problémy dětí, jejich strachy, potíže v kolektivu, stejně jako stížnosti a naštvané maily rodičů jdou s učitelem domů. Naštěstí si domů nese také pozitivní zážitky z konkrétního dne, dětské hlášky a pokud jsou děti malé, tak jejich objetí a jejich obrázky. Takže…

Vážím si vás. A děkuji. ♥

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz