Mezi UFC smetánkou! Szabová poskočila ve světovém žebříčku a stanovila nový rekord

Szabová

Součástí turnaje OKTAGON 55, skrze který se organizace OKTAGON MMA vůbec poprvé podívala do německého Stuttgartu, kde bylo vyprodáno, byl i velký návrat slovenské naděje Lucie Szabové. Tu jsme sice minulý rok v boji viděli hned několikrát, ale až nyní došlo na plný návrat do MMA světa, který vyšel na jedničku, díky čemuž slovenská zápasnice poskočila ve světovém žebříčku a stanovila tak nový kariérní rekord.


Tak pozor! Bitva Růžička vs Sivák by mohla dopadnou, ale ne v RFA! Kde? To neuhodnete

Szabová se v rámci MMA naposledy představila před 3 lety, kdy na turnaji OKTAGON 26 porazila Holm na body. Následovala mateřská dovolená, na kterou Lucia navázala vítězně na turnaji OKTAGON 55, kde doručila další armbar, díky kterému poskočila ve světovém žebříčku.

Lucia měla zatím rekord v podobě 30. místo v rámci světového žebříčku bantamové váhy, který nyní těsně překonala, protože jí nově patří 29. místo světového žebříčku bantamové váhy. Kolem sebe tak má aktuálně UFC jména, jako jsou Alekseeva, Rendon, Lisboa a další.

Znovu v akci bychom Szabovou měli vidět na turnaji OKTAGON 59, který se koná v červenci v Bratislavě. Zatím to sice nebylo oficiálně potvrzeno, ale promotér Novotný zmiňoval, že takový je aktuálně plán. Uvidíme tedy, jak si Lucia povede a jak moc případně poskočí ve světovém žebříčku, protože je na dosah elitní TOP 20 světa.

 

Szabová a její reakce na výhru

„Bylo to opravdu těžké už od samého začátku. Moc jsem si to však užila. Jsem ráda za to, že souboj nakonec trval téměř celá tři kola. Nakonec se mi podařilo i ukončení, což je úžasné. Děkuji všem za podporu. Bylo to krásné. Moc děkuji a oceňuji to.

Při nástupu jsem se plně soustředila jen sama na sebe. Na syna jsem při tom nemyslela, ale nyní už na něj samozřejmě zase myslím. Jsem pyšná, že jsem máma a že mám krásné dítě. Navíc mohu dělat to, co miluji, což je bojování v OKTAGONu.

Zatím nevím, co bude dál, ale budu bojovat s kýmkoliv. Prostě chci jen bojovat, protože miluji vše, co se na boj váže. Chtěla bych také poděkovat mamince za to, jak je úžasná a jak skvěle mě vychovala. Přeji vše nejlepší k narozeninám. Výhra byla jen pro tebe,“ reagovala Szabová na výhru a rovnou stihla blahopřát své mamince, která má dnes narozeniny.

Co nás čeká?

20.4. Birmingham – OKTAGON 56

Aby vs Creasy – o titul muší váhy

Stanton vs Wojciechowski

Morris vs Álvarez

Škvor vs Fleury

Wanliss vs Siraj

Handanagić vs Dixon

Kalašnik vs Etebar

Rock vs Catacoli

Staines vs Cigánik

Diedrick vs Hromek

Dohnal vs Hendil

Frimpong vs Mullen




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *