Hlavní obsah

Jurčík potrestán za strčení sudího, přitom Hykovi podobný prohřešek prošel. Ujčík: Roli hrála i omluva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova musí po postupu do semifinále play off extraligy řešit i jednu nepříjemnost. V začátku příští série jim bude chyběl útočník Ondřej Jurčík. Ten vyfasoval dvouzápasový trest za napadání rozhodčích v šestém čtvrtfinálovém utkání proti brněnské Kometě, kdy Verva vítězstvím 4:1 stvrdila svůj postup.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno, Jurčík fauloval a pak odstrčil rozhodčíhoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jurčík se ve 30. minutě za stavu 3:1 pro domácí prosmýkl podél mantinelu kolem hostujícího Zdeňka Okála, kterého však nešikovně zasáhl vysokou holí do obličeje a způsobil mu krvavé zranění, za což byl vyloučen na dvě plus dvě minuty.

Cestou na trestnou lavici se ale dostal do křížku s čárovým rozhodčím Jiřím Ondráčkem, kterého od sebe rukama odstrčil. V utkání za tento incident potrestán nebyl, na 31letého forvarda třetí formace si ovšem posvítila disciplinárka, která na základě podnětu analytické komise udělila Jurčíkovi nejnižší možnou dvouzápasovou stopku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hrdina z předkola, který rozsekl prodloužení třetího duelu proti Plzni, tak bude Vervě chybět v prvních dvou venkovních zápasech na ledě Pardubic, nebo Sparty. O soupeři Severočechů totiž rozhodně až dnešní utkání Třince s Českými Budějovicemi.

Disciplinární komise začala v této sezoně trestat napadání rozhodčích přísněji, například ve 25. kole základní části za něj udělila hned čtyři stopky, ačkoliv se jednalo spíš o nezaviněné srážky.

Podobného přestupku jako Jurčík se ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu proti Hradci Králové dopustil i pardubický útočník Tomáš Hyka. Ten se po konci druhé třetiny pustil do křížku s domácím Radovanem Pavlíkem. Oddělit se je snažil čárový sudí Petr Šimánek, kterého Hyka také postrčil. I touto situací se disciplinární komise před týdnem zabývala, trest však neudělila a Hyka mohl nastoupit do pátého utkání a bude připraven i na začátek semifinále, ve kterém se Dynamo dost možná střetne právě s Litvínovem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Pardubice, hostující Hyka strčil do čárového rozhodčího Šimánka.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Proč Hyka stopku neobdržel, vysvětlil pro Sport.cz šéf disciplinárky Viktor Ujčík. „Důležité pro nás bylo vysvětlení čárového rozhodčího Šimánka, který nám hned po utkání sdělil, že sám udělal chybu v komunikaci. Mezi hráče vlétl, na Hyku dostatečně nemluvil, a pardubický útočník tak sám nevěděl, že to je sudí a ne někdo z hráčů. Rozhodčímu se navíc poté omluvil. Z těchto důvodů jsme se rozhodli neudělit dodatečný trest,“ řekl Ujčík.

Naopak u Jurčíka byla podle předsedy disciplinární komise situace jiná. „Jel na trestnou lavici, byl frustrovaný, řval něco na rozhodčí. Čárový mu zastoupil cestu, on do něj strčil dokonce dvakrát. Tohle trpět nebudeme. Nastavili jsme v základní části nějakou linii, kterou držíme i v play off,“ vysvětloval Ujčík.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články