Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po Lipavském i Blažek: Miss World navštívila dalšího ministra, co společně řešili?

Autor: dak - 
28. března 2024
18:32

Nejkrásnější žena světa se po návštěvě Černínského paláce a ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) vydala i za dalším členem vládního kabinetu. Krystynu Pyszkovou dnes přivítal ve svém rezortu i ministr spravdelnosti Pavel Blažek (ODS). Nová Miss World se chce v Česku zapojit do osvětové kampaně pro oběti trestné činnosti. Dle Blažka by se Pyszková mohla stát „tváří a duší“ této osvěty.

Ministr při návštěvě uvedl, že česká veřejnost má málo informací o tom, co všechno stát poskytuje obětem a kam se mohou obracet o pomoc. To by mohla dle něj Pyszková pomoct změnit. Podobně to vidí i korunovaná nejkrásnější žena světa.

„Myslím si, že je to velmi důležité téma. Je to něco, na co by se mělo upozorňovat. S tou vizibilitou, kterou teď jako nová Miss World mám, si myslím, že by bylo skvělé spojit síly. Takže o tom budeme jednat,“ řekla Pyszková, která mimochodem studuje práva, s tím, že informační kampaň by mohla vzniknout v příštích měsících.

Podle Blažka by v kampani nešlo jenom o sexuální násilí. „Skvěle nám tady 20 let funguje Probační a mediační služba. Spousta lidí ale ani neví, že existuje. Neví, že oběti se mohou v každém okrese obracet na konkrétní telefonní čísla, která máme propojená se soudci, státními zástupci, policií, psychology, psychiatry. Chci, aby to věděla každá domácnost, protože naprostá většina tohoto typu trestné činnosti se koná v domácnostech,“ zmínil ministr. Doplnil, že uvažuje i o přejmenování služby, současný název podle něj není vhodně zvolený.

U zapojení Pyszkové do kampaně bude nejprve potřeba vyřešit, zda jí to dovolí právní závazky, které nyní jako úřadující světová miss má. „Miss World není o fyzické schránce. Hodnotí se, co miss může předat, co hlásá a jakým projektům může pomoct. Ve světě je to velmi vážená soutěž. My tady máme ještě nějaké stereotypy, a ty bych určitě chtěla zlomit,“ odpověděla na dotaz, zda se hodnocení žen podle jejich vzhledu v soutěžích krásy slučuje s ochranou obětí sexuálních trestných činů.

Video  Ministr spravedlnosti Blažek v Hráčích o letitém soudním sporu s exministryní obrany Parkanovou  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

UFO1 ( 29. března 2024 05:20 )

Nejkrásnější, nejlépe oblečená? 😃

UFO1 ( 29. března 2024 05:12 )

😃 😃 😃 😃 To to ještě nebylo,foceni s papalasi

dynaty ( 29. března 2024 04:03 )

pokud bude funkce čestná a ne placená, proč ne? 😁 taková "šťastná" porucha 😁

6vox6 ( 28. března 2024 22:37 )

Verbální vyjadřovací schopnosti nemají s intelektem nic společného. Zato písemný projev už něco naznačuje. Kupříkladu tobě chybí v příspěvku tři interpunkční znaménka.

Pollo ( 28. března 2024 21:40 )

Trochu o holce googluj, inteligente, než tu ze sebe začneš dělat hlupáka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa