Tragická nehoda v JAR: Autobus se zřítil z mostu. Zemřelo 45 lidí, přežila jen malá dívka

V Jihoafrické republice se zřítil autobus z mostu, zahynulo nejméně 45 lidí

Tragická nehoda autobusu v JAR

Nejméně 45 lidí zahynulo a další utrpěli těžká zranění, když se ve čtvrtek v Jihoafrické republice zřítil z mostu autobus, kterým cestovali. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na jihoafrické ministerstvo dopravy. Podle místních médií tragédii přežila jen osmiletá dívka.

Autobus byl plný křesťanských poutníků z Botswany, kteří do Jihoafrické republiky cestovali na velikonoční slavnosti, uvedla podle stanice SABC News ministryně dopravy Sindisiwe Chikungaová. Podle ní řidič nad strojem ztratil kontrolu a sjel z mostu. Autobus navíc po dopadu zachvátil požár. Zemřelo nejméně 45 lidí. Nehodu podle SABC News přežila jen osmiletá dívka, která byla transportována do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivá nehoda dálkového autobusu u Lipska. Pět lidí zemřelo, dvacet je zraněných

„Chceme opravdu vyjádřit upřímnou soustrast rodinám, ale také botswanské vládě a botswanskému lidu. Jako Jihoafrická republika se budeme snažit všemožně pomoci, aby se těla vrátila rodinám a ty mohly uspořádat důstojný pohřeb,“ uvedla ministryně, která se osobně vypravila na místo tragédie.

Ve voze jeli lidé z hlavního města Botswany Gaborone do jihoafrického města Moria, cituje web stanice CNN místní média. Záchranné práce na místě nehody pokračovaly hluboko do noci. Některá těla jsou k nepoznání ohořelá, další zůstala uvězněná v troskách vozu.

Jaká je nejčastější příčina nehod autobusů v Česku, se dozvíte v reportáži:

Tagy: