Případ zabití čtyřletého chlapce v Mostě: Matka u soudu označila viníka, z jejích slov mrazí

Matka zavražděného dítěte vypovídala u soudu.

Matka chlapce zabitého v Mostě vypovídala u soudu

Matka zabitého chlapce, kterého loni na ulici v Mostě bodl nožem do krku její tehdejší partner, ve čtvrtek vypovídala u krajského soudu. V emotivním proslovu se partnera zastala. Řekla totiž, že celý konflikt podle ní vyprovokoval italský otec dítěte. CNN Prima NEWS případ sleduje od samého začátku.

Spor o čtyřletého syna mezi jeho matkou a otcem z Itálie vygradoval loni v květnu na sídlišti v Mostě. Do konfliktu se venku na ulici přidal i její tehdejší přítel – obžalovaný Michal P., kterého se Ital podle výpovědi matky chystal napadnout dřevěným kůlem.

ČTĚTE TAKÉ: Útok obřím nožem v londýnském vlaku: Okamžitě toho nech, volejte záchranku, ozývá se na videu

„Šel na Michala a říkal mu, že ho zabije. Hodil mě o zem, šel na Michala, no a pak jsem jen viděla, že se stalo to, co se stalo,“ vypověděla u soudu matka zabitého dítěte.

Michal P. podle obžaloby bodnul nožem do krku čtyřletého chlapce, kterého jeho otec držel v náručí. Dítě v přivolané záchrance vykrvácelo a zemřelo.

„Když přijela sanitka, tak si ho vzali, tu díru mu prostě zase otevřeli a mně řekli, že je mrtvý,“ dodala matka.

Soud zvažuje, že čin překvalifikuje z usmrcení z nedbalosti na vraždu dítěte. Samotné bodnutí matka prý neviděla, podle ní šlo ale o nešťastnou nehodu a konflikt měl vyprovokovat italský otec.

„Není normální, že mi otec ukradne dítě a takhle ho vystaví nebezpečí. Tady to není normální, Michal by mu nic neudělal nikdy v životě,“ řekla matka.

Obžalovaný muž byl podle znalců zvyklý každý den užívat drogy. V době útoku ale jeho intoxikace nebyla vysoká a věděl prý velmi dobře, co dělá.

„V inkriminovaném období sdělené trestné činnosti byl posuzovaný pod vlivem drog pervitinu a marihuany. Tato intoxikace však nebyla tak prudká, ani závažná, aby omezovala kontakt posuzovaného s realitou. Rozpoznávací schopnosti posuzovaného byly v době sdělené trestné činnosti plně zachovalé,“ sdělil soudní znalec Jiří Klose. Obžalovaný muž s posudky nesouhlasil.

Hlavní líčení bude pokračovat v dubnu výslechem otce zabitého dítěte.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladý Slovák plánoval teroristický útok, jeho idolem byl Breivik. Soudce ho propustil z vazby

Tagy: