Šumperk.info

zataženo zataženo, 12°C

Dnes je pátek 17.5 a svátek má Aneta

Aktuality:


Připomněli jsme si narození J. A. Komenského – Den učitelů

28. 3. 2024 v 22:35 - Ve středu 28. března 2024, v den, kdy si připomínáme narození Jana Amose Komenského, oslavujeme všechny učitele, kteří se obětavě věnují vzdělávání a rozvoji dalších generací. Tento den je věnován nejen učitelům matematiky, literatury a dalších předmětů, ale i všem, kdo nás učí, jak čelit výzvám a celoživotně se vzdělávat.
FOTO: sumperk.cz
FOTO: sumperk.cz

Místostarostka Eva Kostecká společně s vedoucím odboru školství a mládeže Krajského úřadu Olomouckého kraje, panem Miroslavem Gajdůškem, se setkali již v úterý 26. března 2024 s učiteli v Divadle Šumperk. Cílem setkání bylo osobně poděkovat pedagogům za jejich neustálou obětavost, odhodlání a nezastupitelnou roli ve společnosti. „Pro všechny přítomné pedagogy bylo následně odehráno divadelní představení 'Pekelnej večer & past na blby' v podání místního hereckého souboru,“ říká místostarostka.

Na této akci bylo zdůrazněno, že práce učitelů přesahuje běžné vzdělávací rámce. Učitelé jsou nejen průvodci světem vědomostí, ale mnohdy se smyslem pro humor a empatií nacházejí cestu k srdcím svých žáků, otevírají jim oči k nedozírným možnostem a pomáhají formovat budoucí generace. „Především vzdělání je klíčové pro udržitelný rozvoj a prosperitu společnosti. dodává místostarostka.

Město Šumperk a Olomoucký kraj by chtěly touto cestou vyjádřit upřímné poděkování všem učitelům za jejich každodenní úsilí a přínos. "Užijte si tento den, jistě jste si jej zasloužili," uzavírá místostarostka Eva Kostecká, jež je svým civilním povoláním rovněž pedagožkou.


Autor: MÚ Šumperk Zdroj: https://www.sumperk.cz/cs/zivo...itelu.html

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama