Městečko, ze kterého není cesty ven. Netflix uvede jeden z nejtajemnějších seriálů současnosti

Zdroj: Epix

V roce 2022 se poněkud nenápadně objevil tajemstvím zahalený seriál Cesta ven. Ten je dosud dostupný pouze na HBO Max, už zkraje dubna se ale představí také divákům na Netflixu. Potěší zejména fanoušky hororových příběhů z děl Stephena Kinga, seriálového kultu Ztracení a možná taky Twin Peaks.

Seriál vypráví příběh rodiny Matthewsových, která se při cestě autem ocitne v podivném městě, z něhož není možné odjet. Město je obklopeno tajemným a zlověstným lesem plným strach nahánějících tvorů, kteří útočí těsně po setmění.

Čtěte také: Základní kámen žánru sci-fi konečně zase na streamu! Spielbergův mistrovský kousek uvede HBO Max

Rodina musí najít způsob, jak přežít a jak z této pasti uniknout. Postupem času však začne odhalovat tajemství nejen tohoto místa, ale i jeho obyvatel. Rodina, loajalita, násilí, víra, naděje a strach – o to tu rozhodně není nouze.

Lidé zde žijí zdánlivě normální život, ale vy cítíte, že jsou všichni někde na pokraji zhroucení, ve vzduchu visí nevýslovná tragédie a tlumené barvy vám nedovolí ani na chvíli zapomenout na číhající nebezpečí. Naštěstí i samotné tajemno se ukáže být stejně zajímavé jako monstra potulující se kolem.

Jedna záhada za druhou

Obyvatelé nevědí, zda to, co je potkalo, je trest za jejich hříchy, nebo se tu ocitli náhodou, když špatně odbočili v nesprávný čas. Najde se však několik jedinců, kteří se chtějí vymanit z pasti a prozkoumat tajemná místa v lese obklopujícím město. Podaří se jim to? To vám samozřejmě neprozradím.

Připravte se také na pořádnou porci paranormálních jevů, které nelze jednoznačně vysvětlit. Například vize malého chlapce v bílém, nezvykle rychle se hojící rány (pokud tedy nejde o chybu scénáristů), stromy, které se pravděpodobně pohybují a z nichž některé jsou jakýmisi portály, jimiž lze cestovat na různá místa.

První dvě řady Cesty ven (třetí je oficiálně na cestě) jsou momentálně dostupné na HBO Max, dokonce s českým dabingem. Seriál se na Netflixu objeví už 1. dubna, zatím ale nevíme, zda kompletně nebo pouze v podobě první série. Navíc počítejte pouze s českými titulky.

Zdroj: Epix