InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Beseda s cestovatelem

    Čtvrtek 16.5 16:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné Železničářská 12, České Budějovice

  • Kultura Na Kanále

    Čtvrtek 16.5 17:00 - Vodácké centrum České Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frymburk koupí poštovní budovu a začne provozovat Poštu Partner. Podpoří i znovuotevření lékárny

FRYMBURK - Zastupitelé městyse Frymburk schválili na svém posledním zasedání, že odkoupí budovu České pošty a obec bude provozovat ve své režii Poštu partner. Cenu budovy stanoví znalecký posudek. "Převezmeme jednoho a půl zaměstnance. Podle současného počtu úkonů budeme na provoz doplácet, ale od toho tu obce jsou, aby vynakládaly prostředky na služby pro občany," uvedl k důvodům rozhodnutí starosta Oto Řezáč z volební strany Frymburk náš domov.

 

"Budova má určitou hodnotu, vylepšíme si majetkové portfolio. Jsou tam i dva byty, které opravíme," řekl starosta Řezáč.

"Už teď část občanské vybavenosti financujeme z rozpočtu městyse. Lékaři sídlí v našich ordinacích, koupili jsme zubařské křeslo, 10. dubna znovu otevře v našich prostorách lékárna," pokračoval starosta. "I tam budeme platit veškerou režii, prostory poskytneme zadarmo a uhradíme i provozní ztrátu. Stejně to bude s poštou, protože chceme, aby u nás občané tyto služby měli," zdůraznil Řezáč. 

Současně ale frymburský starosta kriticky konstatoval, že legislativa, která vzniká v Parlamentu, právě těmto snahám obcí moc nepomáhá: "Poslance i senátora jsem marně žádal, aby iniciovali vypuštění dvou vět ze zákona. Ty stanoví, že jeden lékárník může provozovat pouze jednu lékárnu a jednu výdejnu. Kdyby mohl mít dvě lékárny, dokázali bychom se domluvit, že část týdne bude lékárník sloužit u nás ve Frymburku a část třeba v Loučovicích. Momentálně to nejde. Přestože například kadeřnice může mít klidně tři salony. Takovou logiku nechápu."

Městys Frymburk teď bude řešit s Českou poštou další kroky směřující ke koupi objektu a bude také hledat systém fungování budoucí Pošty Partner. 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Dobrý 

    Reagovat

     

    Prosím zanechte toho politikaření co se týče hejtman je spasitel a tak dál to se týče pavlínky Pavlína nikdy se to netýče předmětné věci pouze velebení hejtmana

    Vloženo 4.4.2024 19:55:44

  • pošťák 

    Reagovat

     

    hejtman z ods pošty ruší

    Vloženo 30.3.2024 13:21:14

    • Stanislav 

      Reagovat

       

      Hejtman nemůže rušit pošty. Píšete nesmysly.

      Vloženo 30.3.2024 19:00:03

  • Pavlína 

    Reagovat

     

    Děkujeme Pane Hejtmane, že jste se přičinil o zachování pošt na území Vašeho kraje! Co bývalý starosta, provinčního středočeského města, nyní z pozice ministra pohnojil, Vy musíte za něho odpracovat!

    Vloženo 30.3.2024 10:58:31

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace