Moje šťastná hvězda

Z posledních slov Karla Zicha stále mrazí

Potápění bylo jeho celoživotní vášní. Nakonec se ale Karlu Zichovi (†55) tento koníček stal osudným.

Přezdívalo se mu český Elvis Presley, jeho chraplavý has vynikal zejména při rokenrolu, který miloval. Stejně tak Karel Zich (†55) zbožňoval potápění, jež se mu stalo osudným.

„Byl nadšený, plný života a vykládal mi o svých plánech,“ vzpomínal na kamaráda herec Roman Skamene (69). Když zpěvák s přáteli a manželkou Janou odjel na dovolenou na Korsiku, nic nenasvědčovalo tomu, že se stane tragédie.

Jeho největší hity zřejmě nikdy nezestárnou.

Ty vole, mně je blbě

Během jednoho z ponorů musel čelit nečekaně silným proudům, a když se vynořil nad hladinu, už jen pronesl směrem k instruktorovi potápění: „Ty vole, mně je blbě.“

Následně upadl do bezvědomí, ze kterého se už neprobral. Nepomohla rychlá pomoc, dýchání z úst do úst ani resuscitace. Pitva prokázala, že smrt nenastala kvůli potápění, ale že Zich měl nemocné srdce a cévy.

V roce 1979 založil skupinu Flop.

Hity, které nikdy nezevšední

Ať to bylo jakkoli, odešel muž, který byl pro mnoho lidí idolem. Kromě rokenrolu inklinoval i k dalším hudebním stylům, byl mu blízký například pop. Za svoji kariéru prodal více než milion desek, koncertoval nejen u nás, ale i v zemích jako Brazílie či Austrálie.

Svatba po letech

V posledních letech vystupoval sám se svou kytarou, nebo se Spiritual kvintetem, ke kterému se vrátil po devatenácti letech. Jeho největšími hity byly Alenka v říši divů, Paráda či Máš chuť majoránky.

Zich byl ženatý dvakrát, s první manželkou Natašou, kterou si vzal v roce 1977, měl dceru a syna. S druhou ženou Janou se sice znal už od roku 1985, lásku si však projevili až začátkem devadesátých let. Brali se v roce 2002.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden