Středočeský kraj i v letošním roce podpoří Potravinovou banku

regiony

Dva a půl milionu korun poskytne letos Středočeský kraj na provoz Potravinové bance, která pomáhá lidem v nouzi. Příspěvek schválili krajští zastupitelé.

Středočeský kraj i v letošním roce podpoří Potravinovou banku
Ilustrační foto
30. března 2024 - 12:30

„Potravinová banka pro Prahu a střední Čechy pomáhá desítkám tisíc klientů a stovkám organizací. S ředitelkou Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj paní Věrou Doušovou jsme ve spojení a máme přehled o tom, jak banka pomáhá. Klienty jsou osamělí rodiče s dětmi, senioři a osoby v azylových domech nebo lidé bez domova. Banka přerozděluje potraviny od řetězců, od výrobců a soukromých dárců, vydává potravinové balíčky pro jednotlivce i azylové domy. Všem, kdo pomáhají, patří velký dík,“ řekla hejtmanka Petra Pecková.

Pomoc Potravinové banky vyhledává stále více lidí. Za rok 2023 jde už zhruba o 80 000 klientů. Nárok na pomoc mají lidé s doporučením úřadů práce, sociálních odborů nebo například OSPODů.



Potravinová banka Praha a SK byla založena v roce 2009 a je součástí České federace potravinových bank. V současné době je největší potravinovou bankou v České republice.

Informoval Krajský úřad Středočeského kraje.

(jv,stredoceskenovinky.cz foto:kú)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif