Na letošních Andělech se objeví nespočet hvězd. Jednou z vystupujících bude i Anna K., která si v minulosti prošla nepěkným obdobím, kdy bojovala opakovaně s rakovinou.

Svůj boj ovšem zvládla, vypadá skvěle a kromě výborné zpěvačky je i motivací pro lidi, kteří si procházejí něčím podobným. Když se tak dělo jí, nebála se o tom mluvit nahlas.

V roce 2010 zvítězila držitelka pěti Andělů nad rakovinou poprvé. Po letech se však zákeřná nemoc opět vrátila. Anna K. ovšem nikdy neztratila naději, i když se necítila dobře.

„Jsem unavená, tělo bojuje s příšerným jedem, ale energie, kterou mi lidi dávají, je neuvěřitelná. Na druhou stranu si nenakládám, zahraju třeba jeden koncert za týden a dělám to tak, že na chemo chodím na začátku týdne a hraju v sobotu, víkend z toho žiju a pak zase mažu. Ne vždycky se z euforie těším, ale jde se mi líp, než kdybych doma ležela a čekala. Takhle to zatím zvládám,“ svěřila se Top Staru, když se léčila podruhé.

Druhou léčbu úspěšně ukončila v roce 2018, a to den před svými 53. narozeninami. „Teď jsem si říkala, že začnu nový život, protože včera jsem skončila léčení a tu strastiplnou cestu,“ řekla tehdy. Tématu osvěty léčby rakoviny se věnuje dál a vše špatné už má za sebou.

Práce nikdy úplně nenechala, byť ji sužovala nemoc. Jistě, musela si dávat pauzu, ale zpěv byl pro ni motor, a tak je to i nadále. Je tedy samozřejmostí, že patří mezi plejádu opravdových hvězd, která vystoupí na Cenách Anděl Coca-Cola 2023.

V rámci večera zahrají také kapely J.A.R., Jelen a Hradišťan, zpěváci Ben Cristovao, Sofian Medjmedj nebo Marcell, operní pěvec Adam Plachetka s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers.

Třiatřicátý ročník cen České hudební akademie – Anděl Coca-Cola 2023 se uskuteční v sobotu 30. března v pražském O2 universu. Přímý přenos odvysílá od 21:20 ČT1 a YouTube kanál Cen Anděl. Večerem budou provázet Ivana Fancy Kulhánková a Honza Dědek.

Související články