Terence Hill a Bud Spencer mezi dvěma filmy z žánru „spaghetti western“ stihli i pirátskou komedii

Terence Hill a Bud Spencer mezi dvěma filmy z žánru „spaghetti western“ stihli i pirátskou komedii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komedie Pomsta černého korzára vznikla krátce po velice úspěšném filmu Lo chiamavano Trinità (Pravá a levá ruka ďábla). Lidé od filmu zaregistrovali, že herecké spojení mrzutého tlouštíka a neodolatelného fešáka s očima jako pomněnky bude u diváků fungovat.

Přestože se hned začal plánovat navazující film  ...continuavano a chiamarlo Trinità (Malý unavený Joe), v roce 1971 stihla dvojice i tuto méně známou komedii. Hill a Spencer zde tentokrát nebyli v roli nerozlučné dvojice. Hlavní roli měl Terence Hill, který se zde objevil jako kapitán Blackie, notoricky známý pirát, jenž se dozví o zásilce španělského zlata, které chce získat. Není však sám – na konci 17. století se to všude piráty jen hemží.

V tomto oboru pracuje i Skull, kterého hraje právě Bud Spencer, ale muži nemají dobré vztahy. Často se jejich zájmy na moři kříží a vystupují jako nepřátelé. Stejně to bude i kvůli unesené manželce místokrále, která se na ostrově v Karibském moři ocitne v dražbě a Blackie neodolá jejímu kouzlu. Ostatní korzáři si brzy uvědomí, že přišli o vysoké výkupné, které Blackie za ženu dostane. A čeká ho i jiná odměna. Rozehraný konflikt je záminkou pro celou řadu dobrodružných situací.

Hill a Monti
Hill a Monti | Zdroj: © Česká televize

Unesenou krásku si zahrála rodačka z Benátek Silvia Cornacchia, která sice nebyla vzhledem jižanskou černovláskou, ale se svým temperamentem si za krátkou hereckou kariéru stihla zahrát v řadě filmů. Poprvé se před kamerou objevila ve 22 letech a zvolila si umělecké jméno Silvia Monti. Jejímu šarmu neodolali ani Francouzi a objevila se ve filmu Velký šéf s Belmondem a Bourvilem. Po šesti letech se italská kráska ze světa filmu vytratila, aby se věnovala rodinnému životu.

Jejím prvním manželem se stal hrabě Luigi Dona dalla Rose, se kterým měla dceru a syna. Manželství se rozpadlo v roce 1994 a v roce 1997 si ji vedl k oltáři magnát Carl De Benedetti, uznávaný a vzdělaný podnikatel. Krátce po svatbě Carl oznámil, že všechny své pracovní pozice předal svému nejstaršímu synovi z prvního manželství. S manželkou si užívali bohatý společenský život a bývalá herečka na svou uměleckou kariéru vzpomíná s úsměvem.

Zdroje článku: