Tvarohový mazanec s námi upečete raz dva!

Velikonoční mazanec

Autor: Pavel Krejčí

30. března 2024 14:55

Velikonoční mazanec může, ale nemusí být tvarohový. Pokud máte doma tvaroh a chcete ho využít, pak je pro vás náš recept jako stvořený. 

Tvarohový mazanec 
(160 g změklého másla, 180 g moučkového cukru, tři vejce, 250 g měkkého tvarohu, strouhaná citronová kůra, 500 g hladké mouky, 50 g sušených rozinek, mandlové plátky, prášek do pečiva)

Nejdříve utřeme změklé máslo s cukrem, aby vznikla pěna. Následně jedno po druhém zatřeme vejce. Vmícháme tvaroh a nastrouhanou citronovou kůru. Do těsta poté zapracujeme mouku s práškem do pečiva a rozinky. 

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Těsto vytvarujeme do jednoho většího, anebo dvou menších bochánků, přesuneme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme plátky mandlí. Pečeme 30 až 45 minut. 

Témata: recepty Vaření Velikonoce