Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Liberec nečekaně vyloupil plzeňskou Doosan Arenu, Slavia nezaváhala na Slovácku

Plzeňská série bez nalezení přemožitele, která trvala od listopadu loňského roku, je minulostí. Ve 26. kole fotbalisté Viktorie podlehli na vlastním stadionu Liberci 1:3. Roli favorita naopak ustála Slavia, jež zvítězila 3:1 v aréně Slovácka, a minimálně do nedělního večera se posunula na první místo před Spartu. Domácí nezdar musela skousnout také Olomouc, která prohrála 0:2 s Pardubicemi. Bohemians 1905 své příznivce potěšili, když vyhráli 2:0 nad Jabloncem.

Luka Kulenovič z Liberce střílí gól v Plzni
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Liberec ukončil venkovní mizérii

Plzeň prohrála poprvé na jaře a po 16 soutěžních zápasech. Všechny góly padly ve druhém poločase. Slovan poslal v 64. minutě do vedení Matěj Chaluš, za čtyři minuty sice srovnal střídající Idjessi Metsoko, ale vzápětí vrátil hostům náskok Luka Kulenovič, který se poté trefil ještě jednou.

Liberec proto zdolal favorizovaného soupeře i ve druhém vzájemném duelu v této sezoně. Čtvrtfinalista Evropské konferenční ligy přesto i nadále s přehledem drží třetí místo v tabulce, zřejmě však nadobro ztratil naději na to, aby ještě znepříjemnil situaci prvním dvěma celkům Spartě a Slavii. Slovan se jako předposlední tým v tomto ročníku nejvyšší soutěže dočkal prvního venkovního vítězství a poskočil na sedmou příčku.

Viktoria Plzeň – Slovan Liberec 1:3 (0:0)

Branky: 68. Metsoko - 69. a 79. Kulenovič, 64. Chaluš. Rozhodčí: Všetečka – Hájek, Váňa – Klíma (video). ŽK: Hejda, Cadu, Koubek (trenér) – Purzitidis, Ghali, Žambůrek, Kozel (trenér). Diváci: 9718.

Plzeň: Jedlička – Paluska, Hejda, Jemelka – Cadu, Traoré (66. Kopic), Kalvach, Souaré (76. Sýkora) – Šulc, Mosquera (58. Metsoko) – Vydra (66. Kliment). Trenér. Koubek.
Liberec: Vliegen – Mikula (84. Lehoczki), Chaluš, Purzitidis – Ghali (57. Fukala), Žambůrek, Prebsl, Preisler – Višinský (71. Doumbia), Tupta (57. Horský) – Kulenovič (84. Rabušic). Trenér: Kozel.

Slavia po skalpu Slovácka přeskočila Spartu

Skóre očekávaného šlágru v Uherském Hradišti otevřel po půlhodině Lukáš Provod, na což odpověděl ve 40. minutě Lukáš Vecheta vyrovnáním. O vítězství hostů rozhodl na přelomu poločasů dvěma trefami Václav Jurečka. Druhá z nich byla z penalty a vynesla ho do čela tabulky kanonýrů s 15 brankami, čímž přeskočil plzeňského Pavla Šulce.

Slavia se proto posunula před Spartu, která má k dobru zápas v Českých Budějovicích. Sešívaní v nejvyšší soutěži bodovali ve 12 utkáních po sobě. Slovácko doma v lize naopak počtvrté za sebou padlo a před vlastním publikem na jaře ještě nebodovalo. Přesto zůstává v tabulce čtvrté.

1. FC Slovácko – Slavia Praha 1:3 (1:2)

Branky: 40. Vecheta – 44. a 56. z pen. Jurečka, 29. Provod. Rozhodčí: Rouček – Vlček, Machač – Radina (video). ŽK: Trávník, Daníček, Reinberk, KIm Sung-pin – Jurečka, Wallem. Diváci: 8000 (vyprodáno).

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Hofmann, Blahút – Trávník (71. Kim Sung-pin), Havlík, Kohút (62. Cicilia) – Petržela (62. Sinjavskij), Vecheta (71. Kvasina), Juroška (85. Mihálik). Trenér: Svědík.
Slavia Praha: Staněk – Douděra (84. Tomič), Ogbu, Vlček, Zmrzlý – Ševčík (76. Oscar), Holeš – Provod, Jurečka (76. Zafeiris), Wallem (87. Jurásek) – Chytil (87. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Olomouc padla i kvůli chybujícímu Macíkovi 

Hosty z Pardubic poslal do vedení vlastním gólem Vít Beneš, jehož nepříliš prudkou přihrávku nezpracoval brankář Matúš Macík. Pojistku přidal v nastavení střídající Tomáš Zlatohlávek, který je odchovancem Olomouce.

Sigma vyhrála jedinkrát z posledních deseti kol a klesla na osmé místo v neúplné tabulce. Východočeši naplno bodovali v nejvyšší soutěži po sérii čtyř proher a upevnili si 13. pozici.

Sigma Olomouc – FK Pardubice 0:2 (0:1)

Branky: 32. vlastní Beneš, 90.+1 Zlatohlávek. Rozhodčí: Berka – Ratajová, Kotík – Adámková (video). ŽK: Singhateh – Patrák, Tischler. Diváci: 3366.

Olomouc: Macík – Chvátal, Matys (81. Fiala), Beneš (59. Sláma), Novák – Ventúra (46. Singhateh), Breite – Langer (86. Uriča), Pospíšil, Zorvan (59. Fortelný) – Juliš. Trenér: Saňák.
Pardubice: Kinský – Mareš, Kukučka, Donát, Surzyn – Solil, Icha, Hlavatý – Sychra (72. Brdička, 88. Černý) – Patrák (65. Tischler), Krobot (65. Zlatohlávek). Trenér: Mikula.

Bohemians 1905 zastavili sérii bez vítězství

V duelu tabulkových sousedů se lépe dařilo vršovickému celku, který se v nejvyšší soutěži radoval z vítězství poprvé na jaře a po sérii deseti zápasů.

O rozhodující branku se postaral Michal Beran, druhý gól přidal ještě před přestávkou den před 29. narozeninami kapitán Lukáš Hůlka. Klokani si tak po dlouhé době vylepšili bilanci v Ďolíčku, doma v lize vyhráli podruhé z posledních osmi duelů a získali tam 17 z 31 bodů v sezoně.

Bohemians Praha 1905 – FK Jablonec 2:0 (2:0)

Branky: 22. Beran, 40. Hůlka. Rozhodčí: Černý – Podaný, Dresler – Zelinka (video). ŽK: Petrák, Hála, Beran, Hůlka, Shejbal, Vondra, Kadlec, Hybš, Veselý (trenér) – D. Souček, F. Souček, Houska. Diváci: 5895. 

Bohemians 1905: Valeš (78. Soukup) – Křapka, Petrák (71. Köstl), Vondra (90.+7 Puškáč) – Kadlec, Beran, Hůlka, Kovařík (78. Hybš) – Hála (71. Shejbal) – Prekop, Ristovski. Trenér: Veselý.
Jablonec: Hanuš – F. Souček (90. Hübschman), Tekijaški, D. Souček – Kanakimana (90. Gaši), Kratochvíl, Martinec, Čanturišvili – Drchal (85. Velich), Hollý (79. Alégué), Chramosta (46. Houska). Trenér: Látal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články