Liberecká devítka je znovu ve finále. Na soupeře čeká, Boleslav srovnala

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Stejně jako loni si deváťáci Liberci zahrají o titul mistrů republiky. Prošli do něj po dvou vítězstvích nad Pardubicemi, ale na jméno soupeře si teprve musejí počkat. Mladá Boleslav totiž zvládla odvetu v Plzni.

Liberec zůstává v play off neporažen

Tygří kategorie U15 je prostě nezastavitelná. Už teď se jí na krku houpe další medaile a zbývá jen rozluštit, zda bude stříbrná, nebo zlatá. Liberec si z první bitvy v Pardubicích dovezl šrámy, ale oba členové první obrany je do víkendu doléčili a Lukáš Kachlíř podpořil výhru v odvetě dvěma body. Prsty měl hned v úvodní trefě Šimona Šejce po dvaceti sekundách utkání!

Když stejný střelec skóroval „až“ padesát vteřin po startu třetiny druhé, Liberečtí drželi komfortní náskok 3:0. Ten pouze snížil Jakub Řehoř, nicméně další gól už Ondřej Maxin nepustil a Šejcův výkon pak velmi šťastně dorovnal další dvoubrankový střelec Petr Filo. To znamená, že v Liberci se opět po roce bude hrát finále!

Vojtěch Fiala (trenér Liberce): „Jsme tam, dnes to naše vítězné ‚ej‘ a plácačky po zápase byly opravdu sladké. Další krok za námi, tři nejtěžší zbývají. Pardubice přijely vyhrát a bojovaly, byl to náročný play off zápas i série. Pardubice letos – stejně jako my loni – hrály několik mladších hráčů a chceme jim pogratulovat za celou sezonu, kam až došly. Doufám, že to, že nám jejich náhradní brankář posekal při rozbruslení několik klíčových hráčů přes lýtka, nebylo příkazem trenérů. Nějaké postrkování na červené čáře beru, ale tohle si mohl dynamáček odpustit. Šejcík jim to pak dvakrát seknul do sítě, což je nejlepší náplast na všechny aktuální bolístky. Celý tým je dál hladový a těšíme se na neděli, až poznáme jméno soupeře pro finále.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC DYNAMO PARDUBICE 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Šejc (Beneš, Kachlíř), 18. Filo (Srnský), 21. Šejc (Kachlíř), 54. Filo (Novák) – 24. Řehoř (Novák, Andrejko).
Rozhodčí: Battěk – Hlinka, Černohlávek.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 37:28 (15:5, 10:14, 12:9).
Konečný stav série: 2:0.

Škodovce gól v 1. minutě naopak nepomohl

Pět výher za sebou v play off, třináct zápasů bez porážky v základní hrací době. Skvostnou bilancí se chlubili indiáni, kteří teď ale po dlouhé době narazili. Ze středočeského města automobilky (v tomto ohledu jde vlastně o derby) si přivezli výhru 3:1, doma však stejným rozdílem prohráli. A to byste řekli, že trefa Martina Mečla už po 47 sekundách hry pro ně bude tím nejlepším povzbuzením na cestě do finále.

Nebyla, Nicolas Vovsík dvěma góly ještě do pauzy skóre otočil. Po plzeňském vyrovnání přispěchal ve 25. minutě s klíčovým úderem z přesilovky Dominik Šimáček a vedení 3:2 uhájili Bruslaři až do konce, kdy vyrovnání série zpečetil sekundu před sirénou Sam Junek. Boleslav tak dál věří v repete loňského finále, rozhodující souboj v Plzni odehraje v neděli od 15:30.

Tomáš Pejchar (trenér Škody Plzeň): „Paradoxně nám naše rychlá branka ublížila. Soupeř zapnul motory a první třetinu byl jasně lepší. Poté se hra vyrovnala. Rozhodují detaily, soupeř byl dnes důraznější a chtěl se více ušpinit než my. Především byl důraznější v předbrankovém prostoru, ze kterého jsme dostali tři branky. To byl dnes ten hlavní rozdíl.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BK MLADÁ BOLESLAV 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Mečl (Hotařík), 23. Svoboda (Beran, Strnad) – 13. Vovsík (Pejša, Bydžovský), 17. Vovsík (Bydžovský, Pejša), 25. Šimáček (Bydžovský, Michálek), 60. Junek.
Rozhodčí: Červenka – Teršíp, Motl.
Vyloučení: 9:8.
Využití: 0:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 28:37 (5:14, 11:9, 12:14).
Stav série: 1:1.

Závěr semifinále Extraligy 9. tříd

Neděle 31. března – 3. zápas:
15:30 HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz