Hlavní obsah

Ďolíček v euforii, Klokani vyhráli poprvé od listopadu: Už jsme ani nevěděli, co hrajeme za písničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nabitý Ďolíček slavil, radosti bylo habaděj. Fotbalisté Bohemians vítězstvím 2:0 nad Jabloncem ukončili desetizápasovou šňůru bez tříbodového zisku a posunuli se na desáté místo tabulky. Opět si tak v kabině vychutnali pozápasovou euforii. „Už jsme ani nevěděli, co máme hrát za písničky. Trvalo to fakt dlouho,“ oddychl si střelec vítězné branky Michal Beran.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují ze vstřelené branky

Článek

Tolik propíraná série bez vítězství neznamenala, že by Klokani zapomněli sbírat body. Naopak. Hned osm z deset zápasů skončilo remízou. Jenže když je výhra oceněna třemi body, drobné zisky nestačí. A když jdete koncem března do utkání s tím, že jste naposledy triumfovali 11. listopadu (1:0 nad Karvinou), na sebevědomí to nepřidá.

„Důležité vítězství. Pro nás, pro fanoušky, pro všechny. Nemyslím si, že výhra nebyla zasloužená. Ale klíčové jsou tři body, ať už by výkon vypadal jakkoliv,“ uvědomuje si trenér Jaroslav Veselý.

„Skvělý pocit. Doufám, že v tom budeme pokračovat. Pro tyhle okamžiky fotbal hrajeme, zápas jsme zvládli perfektně,“ radoval se Beran.

Klokanům pomohla k výhře jeho výstavní trefa i dobře sehraná standardka. Po rohu Jana Kovaříka se trefil kapitán Lukáš Hůlka. „Silně se na ně zaměřujeme. Čistě na to máme jeden trénink v týdnu. Řešíme náběhy, navíc jsme podle toho koncipovali i sestavu. Věřili jsme, že výška může být důležitý faktor. To se naplnilo,“ těšilo Veselého.

Kouč Bohemians tak navázal na povedený reprezentační sraz, kde coby asistent Ivana Haška dohlížel na vítězství 2:1 nad Arménií a Norskem. Pauza prospěla jak jemu, tak ostatním Klokanům. „Kluci si odpočinuli, v jednom týdnu dostali volno od pátku do neděle. Já ne,“ smál se Veselý. „Ve spojení s realizačním týmem jsem byl neustále, ale kabina mi chyběla. Naše parta i skromné tréninkové centrum v Uhříněvsi. To je prostě Bohemka.“

Po volnějším týdnu se hráči Bohemians naopak vydali ze všech sil. Nedopustili, aby přišli o dvougólové vedení jako v posledním utkání se Zlínem (2:2). Naopak, po koncentrovaném výkonu si mohli užít ovace Ďolíčku. Konečně.

Posun na desátou příčku znamená, že Bohemians se nachází mimo skupinu o záchranu. Útok na poháry jako v minulé sezoně ale Veselý vyhlásit odmítá, ač i ze střední skupiny se dá proklouznout do předkol Konferenční ligy. „K tomu nás výsledky neopravňují. Slušné bude, když uhrajeme střední skupinu. Podle minulých let by na to mohla stačit už jen jedna výhra, ale nechceme kalkulovat. Chceme pokaždé zvítězit,“ burcoval Veselý.

Jeho svěřence ale čeká asi nejhorší možný los. Příští víkend budou v Edenu čelit Slavii, o týden později doma přivítají Spartu. „Víme, že na Slavii se nám nedaří. Ale jednu sérii jsme ukončili, tak třeba ukončíme i tu další. Rozhodně nikam nejedeme v roli obětních beránků,“ uzavřel kouč Klokanů.

Reklama