InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne ve čtyři. Ve tři ráno vstával dnes do práce na pumpě

 Autor: Radek Šíma

    Autor: Radek Šíma

BOREK - Je neděle 31. března pět hodin ráno. Roman Benda z Českých Budějovic nastupuje na ranní službu u čerpací stanice v Borku u krajského města. Kvůli změně zimního na letní čas musel vstávat ve tři hodiny. Namísto dosavadních čtyř.

 

"Nedá se nic dělat. Je to trochu nepříjemné, ale člověk si časem zvykne. V pondělí, kdy mám další ranní službu, už to nebude snad takový skok," uved v nedělil ještě podle sobotního času ve čtyři ráno Benda.

To, že některým lidem dělá každoroční změna času problém, chápe. "Je jasné, že každý to má nastavené jinak. Zase ale bude teď půl roku do večera déle vidět," řekl Benda, který si půjde nedělní zkrácený spánkový deficit vynahradit dřívějším odchodem ve 14 hodin. Tedy dle zimního času v jednu po poledni.

Na letní čas se v České republice přechází každý rok poslední neděli v březnu. Letos to bylo ze dvou na tři hodiny ráno v neděli 31. března. Letní čas pak končí poslední nedělí v říjnu. Řadě lidí dělá tento časový posun problém. O ustálení tohoto intervalu se dosud nicméně vedou bezúspěšně diskuse. Ze strany odborníků i politiků.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace