InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blog Zdeňka Lanze: „Krádež" za temné noci

Když jsem na jaře před několika lety poslal do jedné redakce příspěvek o změně času, pan redaktor mi napsal, že to je pořád stejné. Odpověděl jsem mu, že ta změna času je také pořád stejná a že tedy logicky i má reakce na ní je také stále stejná. A můj příspěvek vyšel. A tak si letos dovolím na téma změny času použít svůj loňský článek. Změna času je stále stejná, jen pár časových údajů se logicky po roce změnilo. Ale ostatní teze jsou letos možná ještě aktuálnější, než vloni. Nakonec, posuďte sami...

Článek z roku 2023:

Je jen pár dní po březnovém novoluní a k dubnovému úplňku (6. dubna) tedy ještě docela daleko. Tmavá noc. Jako dělaná pro nějakou nekalou činnost. Neřku-li „lumpárnu".

Je ale možné, že někteří lidé, kteří doslova řeší existenční problémy, způsobené zelenými blouznivci, nesnášenlivci, kariéristy, bojechtivými politiky a vojáky, „vlezdovšehomožného" a progresvisty všeho druhu, si možná ani pořádně nestačili uvědomit, že v noci ze soboty na neděli „přišli" o hodinu spánku.

Slovo „přišli" je v uvozovkách správně, protože na podzim dostaneme tu hodinu milostivě zpátky. Zatím. Ale co je to platné, mnohým bude ta hodina ještě řadu dní, možná i týdnů a měsíců, zoufale chybět. Biorytmus se prostě jen tak oklamat nedá.

Mnozí nad tím možná dokonce mávnou rukou s tím, že se zas tak moc neděje a že jim vyhovuje, když mají „delší den." Bláhovci! Dobře, možná je to ve srovnání s tím, co se děje na východ od nás opravdu prkotina. Ale nenechme se splést! Není dnes takových „prkotin" už trochu moc?

Že je to jen strašení? Stačí se jen trochu rozhlédnout kolem sebe, abychom zjistili, že ne.

Proto se mějme na pozoru a věnujme patřičnou pozornost i takovým zdánlivým prkotinám jako je změna času. Mohli bychom se totiž jednou ráno probudit a zjistit, že to, že jsme přes noc přišli „jen" o hodinu spánku, je opravdu jen prkotina.

 

Diskuse k článku - 19 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Chráněná dílna JcTED 

    Reagovat

     

    A tohoto myslitele jste prosím vyhrabali kde? :D

    Vloženo 1.4.2024 20:42:01

    • tsss 

      Reagovat

       

      Opravdu věcný příspěvek k tématu

      Vloženo 1.4.2024 21:06:34

  • Simona 

    Reagovat

     

    Po přečtení tohoto přiípěvku mažu z mobilu Jcred. Už nikdy víc ...

    Vloženo 31.3.2024 18:09:52

    • realista 

      Reagovat

       

      Je vidět, že jsi z obsahu článku pochopila ho..o co jím autor chtěl myslícím lidem naznačit. Jestli jsi schopná se trochu zamyslet tak zjistíš, že mocní tohoto světa a to především tvrdé jádro neokomunistů z Bruselu, utahují šrouby svobodným občanům pomocí regulací, vyhlášek, nařízení atd. s čím dál větší intenzitou, tak aby byli snadněji ovladatelní. Přesně podle vzoru svých soudruhů ze 20. století. Pomalu, ale jistě. Bohužel si to mnoho ovcí ze zemí v rámci EU není schopno uvědomit.

      Vloženo 1.4.2024 05:29:14

  • Himba 

    Reagovat

     

    Ach bože, to je zase výplod…..

    Vloženo 31.3.2024 17:02:03

  • Otázka 

    Reagovat

     

    Jsem spíš zvědavý na to, až se ti nejchytřejší z chytrých z Brusele konečně rozhodnou nasadit pevný čas, jaký zvolí? Vyhlásí referendum, nebo demokraticky určí?

    Vloženo 31.3.2024 14:11:18

    • Jan 

      Reagovat

       

      Už o tom léta jednají a kde nic, tu nic.

      Vloženo 31.3.2024 17:02:00

  • Mojmír 

    Reagovat

     

    Přikláním se k názoru, že celý článek byl napsán, aby mohl být zveřejněn názor Lanze a MN obsažený ve větě: „Je ale možné, že někteří lidé, kteří doslova řeší existenční problémy, způsobené…“.
    Je to jednoduše postoj proti této vládě, proti EU a proti liberální demokracii. Lanzovi stále vadí, že se Ukrajina brání ruské agresi, a my ji v tom pomáháme. Jeho stýskání po „starých dobrých časech“ je známé a doložitelné i v MN.

    Vloženo 31.3.2024 13:14:51

    • Karasová 

      Reagovat

       

      Psaní o současné bídě, dnes kdy důchodci pobírají vysoké důchody a platy jsou nesrovnatelné s zdřívějškem, psát o existenčních problémech je od komunistů neskutečná troufalost. Právě oni, kteří do existenčních problémů přivedli po roce 1948 české občany, se dnes mají jako prasata v žitě. Jejich "vděkem" za to je neustálé štvaní proti změně v roce 1989. Měli by se stydět!

      Vloženo 31.3.2024 13:22:02

      • čtenář 

        Reagovat

         

        Ta Karasová je asi zdatný propagandista. Kokotiny vypouští a ani se nestará o jejich pravdivost.

        Vloženo 31.3.2024 13:32:45

        • hasil 

          Reagovat

           

          Je zajimavé že potrefená husa vždy zakejhá, že polykači Babišových slibů.

          Vloženo 31.3.2024 19:42:28

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace