Zdravotní potíže zpěvačky začaly v době, kdy jí praskla náhrada kyčelního kloubu. Díky tomu nemohla pravidelně rehabilitovat a její celkový stav se výrazně zhoršil. K tomu všemu se přidaly ještě potíže se zády.

Úspěšná umělkyně

Kariéru Holanové nastartovalo náhodné setkání. Na profesní dráhu ji navedl Karel Vágner, který slyšel půvabnou rusovlásku zpívat v Lucerna Baru. Na jeho radu se přihlásila do Armádního uměleckého souboru.

Jako členka s ním vystupovala počátkem sedmdesátých let. Po pár letech si úspěšně prošla dalším konkurzem. Tentokrát se stala zpěvačkou skupiny Faraon.

Výběr měl na starost baskytarista a kapelník Karel Šíp. Holanová s ním natočila první singly. Mimo kariérní úspěch získali společně i ten osobní. V roce 1978 se vzali a narodil se jim syn Karel. V té době se Marcela věnovala synovi a z hudebního světa na čas zmizela.

Největší úspěch na ni čekal po mateřské. Karel Svoboda pro ni napsal český text k písni Strano od Anny Rusticano. Píseň v podání Holanové s názvem Ráno bořila hitparády v roce 1985.

Zanedlouho přišla na řadu pecka s Karlem Gottem. Hit Čau, lásko se stal naprosto legendární písní, kterou miluje několik generací posluchačů.

Obrovskou ránou byla pro Holanovou nevěra Šípa. Nějakou dobu mu jeho úlety trpěla. Po pětadvaceti letech společného soužití přišel definitivní konec vztahu. Šíp ji opustil kvůli o třicet let mladší Ivě.

Bolestivý rozchod nesla těžce. Největší oporou jí byl syn. Spřízněnou duši našla po čase v tenisovém trenérovi Bohumilu Pikhartovi.

Zdravotní trable

Další nelehké období pro ni začalo v roce 2019. “Když jsem byla nemocná, opravdu jsem se doplazila jen na záchod, můj muž mi musel pomáhat i do vany a to člověku také nepřidá. Kromě toho, že trpí tělo, tak tím utrpí pochopitelně také jeho ego. Kdybych žila sama, vůbec nevím, jak bych to zvládla,” vzpomínala na těžké chvíle pro Kafe.cz

Letos v únoru se Holanová objevila po delší době ve společnosti. Vyrazila na obnovenou premiéru muzikálu Bídníci. Všechny šokovala svým vzhledem. Zpackaná operaci ji proměnila k nepoznání.

„Trochu jsem se zakulatila. Když jsem byla hodně hubená, byla jsem taková až špičatá, jakože protivná,“ prozradila na adresu svého vzhledu pro AHA!. „Před více než třemi roky jsem podstoupila operaci kyčle. Ta se ale moc nepovedla, takže jsem musela na další,“ svěřila se. „No a pak jsem něco špatně zmáčkla na běžeckém pásu a nabila si pusu! Něco mi tam ruplo a bylo to v háji,“ dodala.

Bývalá manželka moderátora Karla Šípa se letos chystá pracovat na nových písních. „Nebudeme dělat album, ale jen vydávat jednotlivé singly. Mám výbornou kapelu, už jsme spolu něco točili, a je pro mě veliké štěstí a radost, že s nimi můžu pracovat, protože práce ve studiu mě opravdu baví. Když pak jedu někam zpívat a lidi si se mnou moje písničky zpívají, jsem šťastná. Vždycky jim moc poděkuju,“ prozradila pro Deník.

Související články