Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Macháč je po úspěchu z Miami poprvé v elitní padesátce žebříčku ATP

Tomáš Macháč se po premiérové čtvrtfinálové účasti na turnaji v Miami posunul v žebříčku na 43. místo. Třiadvacetiletý reprezentant si polepšil o sedmnáct míst a poprvé se dostal do první padesátky.

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters autor: Ciro de Luca

Macháč, jehož maximem dosud byla 60. příčka, vyřadil v Miami světovou pětku Rusa Andreje Rubljova nebo bývalou jedničku Brita Andyho Murrayho. Nestačil až na rozjetého Itala Jannika Sinnera, který nakonec získal titul a bilanci v sezoně si vylepšil na 22 výher a jedinou porážku.

Českou jedničkou v žebříčku zůstává na 29. místě Jiří Lehečka, který v Miami dohrál už ve druhém kole. V první stovce pořadí je ještě Jakub Menšík na 69. místě. Osmnáctiletý talent v Miami neuspěl v kvalifikaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč na turnaji v Miami skončil ve čtvrtfinále

Nejlepší z českých tenistek je v žebříčku Markéta Vondroušová, která si pohoršila o jedno místo a klesla na devátou příčku. Úřadující wimbledonská vítězka vynechala právě skončený turnaj v Miami kvůli úmrtí dědečka.

V první stovce pořadí WTA jsou také Karolína Muchová (12. místo), Barbora Krejčíková (25.), Linda Nosková (31.), Kateřina Siniaková (41.), Marie Bouzková (42.), Karolína Plíšková (49.) a loňská šampionka z Miami Petra Kvitová (60.), která je těhotná.

Mužské pořadí stále vede Novak Djokovič, který se v neděli stane nejstarší světovou jedničkou v historii, když ve věku 36 let a 321 dnů překoná rekord Švýcara Rogera Federera. Ženskému žebříčku stále vládne Polka Iga Šwiateková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články