Dnes Pátek - oblacno 15°C
Zítra Sobota - obcasny-dest 16°C
Pátek 17. 5. 2024
Svátek má Aneta
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Na sídlišti Ďáblice vznikne dětský dopravní park
Ilustrační foto: archiv

Na sídlišti Ďáblice vznikne dětský dopravní park

Radnice Prahy 8 představila podobu chystaného dětského dopravního parku v ulici Kaňkovského na sídlišti Ďáblice. Na ploše kolem 900 metrů čtverečních vznikne síť „silnic“ s pestrou škálou dopravních situací, které si malé děti mohou během hraní osvojit. Informoval o tom mluvčí městské části Martin Šalek.

Dopravní plácek vyplní též nejrůznější hry, jež seznámí děti třeba se správným tříděním odpadu, číslicemi, písmeny a barvami. Hlavní cílovou skupinou tak budou především rodiny s malými dětmi na odstrkovadlech, koloběžkách a tříkolkách. 

„Lidé, kteří žijí na sídlišti Ďáblice už dlouho, jistě pamatují, že v minulosti se jednoduché dopravní hřiště nacházelo v centrálním parku před budovou základní umělecké školy. V průběhu devadesátých a nultých let však většina hřišť buď zmizela, nebo byla přestavěna na moderní multifunkční hřiště. A na dopravní plácek se zapomnělo. Proto jsme se rozhodli tuto atrakci na sídliště vrátit v nové a zajímavější podobě,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Slabihoudek (TOP 09 + STAN). 

Místo pro dopravní park bylo podle něj pečlivě vybráno z hlediska koncepce rozvoje celého sídliště, kde se veřejný prostor v posledních letech více než kdy dříve otevírá zábavě, kultuře a edukaci.

„Pro ulici Kaňkovského jsme se rozhodli, neboť se zde nachází poslední nerevitalizovaná asfaltová plocha. Nechtěli jsme předělávat již fungující hřiště, nebo zabírat zelené plochy. Herní plocha bude fungovat za pomoci obrázků nakreslených na zemi. Nebudou tam žádné vytyčené objekty a stožáry, aby prostor byl hezky průchozí a dal se využít i k zimním hrám,“ vysvětlil Slabihoudek. Díky přítomnosti vysokého bytového domu a okolních stromů bude dopravní plocha velkou část dne zastíněna.

Dopravní park vznikne v průběhu tohoto roku za finančního přispění společnosti Kooperativa, prostřednictvím Platformy VIZE 0. Její misí je zvýšení bezpečnosti na silnicích díky změnám systému i chování jednotlivců.

Území parku u Kobyliské střelnice tak vedle kulturního obohacení z památníku protifašistického odboje a krásné přírody nabídne i místo pro pohyb a edukaci dětí.

 


Autor: red

Kvásek a jak na něj

Dnes v 11:02

Akce v knihovně ve Vikově ulici se koná 27. května v 15 hodin.

V Praze 6 otevře festival Open House patnáct budov

Dnes v 07:35

Desátý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha zpřístupní o víkendu 18. a 19. května 115 budov na území hlavního města, z toho 15 v Praze 6. Vstup do budov je zdarma a bez nutnosti předchozí registrace.

Oslavte 100 let Umělecké zahrady v Nuslích

Dnes ve 03:56

Stálá výstava v Umělecké zahradě bude zahájena 17. května v 17 hodin. Výstava bude k vidění do 31. října.

Praha 15 vyhlásila výběrové řízení na pracovní pozici

Včera ve 22:02

Městská část Praha 15 vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovního místa „sociální pracovník OSPOD – OSP".

Otevírání střech 2024

Včera v 15:50

Slavnostní jízda vozidel – cabrioletů v sobotu 18. května od 10:00 hodin.

Posezení s architekty: Oživení parku Lotyšská

Včera ve 14:34

Setkání s architekty a zástupci radnice Prahy 6 k parku Lotyšská se koná v sobotu 18. května.

V Praze 9 se bude tančit

Včera ve 13:29

Začátkem roku proběhlo setkání občanů z rozvojových Vysočan v Colben centru s místostarostkou Kamilou Matějkovou. Tématem byl plácek kolem budovy Afi City a jeho využití.

Přehled plánovaných výluk vody na 21. týden

Včera ve 12:45

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Vyšehradský hřbitov: Komentovaná prohlídka

Včera ve 12:14

Poznejte v úterý 28. května v 17 hodin poslední místa odpočinku Karla Čapka, Antonína Dvořáka, Boženy Němcové a dalších. Prohlédněte si jedinečnou galerii náhrobků a významná díla českých sochařů.

Praha 4 zve na knižní malotrh

Včera v 09:26

Druhý ročník knižního Malotrhu v sobotu 8. června. Setkáte s nejnovějšími knihami, autory a spoustou další zábavy. Den plný knih, hudby a workshopů proběhne od 11 do 19 hodiny na Branické ulici na úrovní jejího křížení s Jiskrovou ulicí.

Den otevřených lesů

15. května 2024 v 19:59

V sobotu 18. května se koná další ročník Dne otevřených lesů. Otevřené budou i pražské lesy – jako každý den 365 dní v roce. Tentokrát ale na vás podél oblíbených vycházkových tras budou čekat kvízové stezky.

Výstava: Má vlast cestami proměn na Komenského náměstí

15. května 2024 ve 13:35

Vernisáž výstavy proběhne ve čtvrtek 16. května ve 14 hodin na Komenského náměstí v Praze 3 za hudebního doprovodu studentů místní hudební školy.

Májová veselice

15. května 2024 v 07:51

Tradiční Májová veselice v Praze 15 se koná v neděli 19. května.

Další články
Nahoru