Ruští sportovci nejsou vítáni, řekla před olympiádou primátorka Paříže. Moskva hrozí bojkotem výrobků

Moskva hrozí Paříži bojkotem francouzských výrobků. Rusko tak reaguje na prohlášení pařížské primátorky Anne Hidalgové. Koncem minulého týdne protestovala na Ukrajině proti příjezdu ruských a běloruských sportovců na nadcházející olympijské hry v zemi galského kohouta.

Od stálého zpravodaje Paříž/Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divák s ruskou vlajkou při příchodu na závěrečný ceremoniál zimních olympijských her 2014 v Soči

Rusko hrozí Francii bojkotem francouzských výrobků (ilustrační foto) | Foto: David Gray | Zdroj: Reuters

„Chci říct ruským a běloruským sportovcům, že v Paříži nejsou vítaní. Zároveň bych chtěla sdělit ukrajinským sportovcům a ukrajinskému lidu, že je aktivně a velmi silně podporujeme,“ řekla pařížská starostka Anne Hidalgové při své cestě na Ukrajinu.

Olympijský výbor sklouzává k neonacismu, reaguje Rusko na zákaz účasti na zahajovacím ceremoniálu

Číst článek

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová na to odpověděla, že Rusko má mnoho výrobků, které by mohly francouzské produkty nahradit.

Zároveň varovala, že v případě dalších podobných prohlášení představitelé francouzského byznysu budou obléhat pařížskou radnici podobně jako před nimi farmáři.

Mezinárodní olympijský výbor rozhodl, že se ruští a běloruští reprezentanti budou moct olympijských her zúčastnit se statusem neutrálních sportovců.

Pařížská primátorka Anne Hidalgová s oficiálním maskotem olympiády. Má podobu čepice Phryges. Tyto červené čapky se nosily za francouzské revoluce jako symbol svobody | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: Reuters

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme