Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Jak údajně blbě řídím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Prý jezdím bezdůvodně pomalu, proto mě ostatní předjíždějí. Přiznám se, že mě to pobavilo a dokoplo k napsání článku.

Článek

Manžel totiž tvrdí opak a odmitá mi kvůli tomu koupit bavoráka. No nic, no, doposud jsem vystačila se svými feldami, jakožto „auty do stáje“, teď jsem povýšila na fabii. Pravda, s tímhle arzenálem moc rychle jezdit nejde, ale povolených 90 to dalo.

Ne, fakt mi nevadí, když mě předjede nějaký ten bavorák, audina, či mercedes a zmizí v dáli. Mám se ráda a na silnici nezávodím. Taky jsem soucitná ženská a vím, kde se pohybuje zvěř, či domácí zvířátka, tak na ně dávám pozor.

Moje nejmilejší auto byla první felicie, první auto do stáje. Byla levná, tmavě modrá, lehce obouchaná od krup a měla držáček na kelímky s kafem. Nenávistný soused ji ještě vylepšil tím, že jí polil zelenou barvou. Poté, co manžel odstranil barvu ze skel a usoudil, že víc nemá smysl s tím dělat, jsem se zamilovala ještě víc.

Stala jsem se totiž místní celebritou. Všichni mě zdravili a mávali. Já bych na to auto snad i chlapa ulovila, kdybych tedy měla ty spády. Kdekoliv jsem zastavila, všichni se přiběhli vyptávat.

Taky tvrdím, že kvůli mě nikdy tolik chlapů nechtělo spáchat sebevraždu. Museli mě předjet za každou cenu a to i za tu, že auta v protisměru brzdila a já taky. Hlavně tedy vraky typu „hlavněžetonenífelda“. Případně si jedu po hlavní, auto na vedlejší stojí, stojí a když mě zahlédne zblízka, lup to tam a já brzdím o život.

Jde o to, že nejezdím bezhlavě, to nutně vždy neznamená pomalu. Pomalu a opatrně jezdím po městě mezi 7 - 8 ráno, to chodí děti do školy. Ve vesnicích se minimálně vyplatí dodržovat rychlost, protože nevíte, co se vám připlete do cesty. Auto, couvající ze dvorka, dítě, běžící za kamarády přes silnici, teta, důstojně šlapající na kole s košíčkem do obchodu, pes, který vyběhl ze vrat, kočka a i ta slepice si zaslouží žít.

Rychle, rovně po silnici umí jet každej jouda, ale ne každý se pak umí vyrovnat s následky, do kterých se nechtěně dostane. Takže klidně jedu rychle, ale tam, kam vidím. Kam nevidím, tam se neřítím. Může tam být nějaká nástraha.

Na silnicích se dějí různé věci, je lepší s nimi počítat. Pak nás taky nemusí děsit policie na každém rohu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz