Pardubice přehrály Litvínov 3:0. Druhý bod v sérii obstarali tři různí střelci, Will udržel čisté konto

Hokejisté Pardubic porazili ve druhém semifinále play off extraligy Litvínov 3:0 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Vítěznou branku vstřelil v čase 19:46 Tomáš Vondráček, vítězství domácích pojistili při power play Matej Paulovič a Patrik Poulíček. Čisté konto udržel Roman Will. Série pokračuje ve čtvrtek na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pardubic slaví druhé vítězství v semifinálové sérii proti Litvínovu

Hokejisté Pardubic slaví druhé vítězství v semifinálové sérii proti Litvínovu | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

V sestavě domácích oproti předešlému duelu chyběl Pánik, poprvé v play-off tak dostal šanci Robert Říčka. Hosté poté udělali změny ve složení formací, do elitního útoku k bratrům Ondřejovi a Davidovi Kašovým se vrátil Nicolas Hlava.

Dynamo mělo hned v úvodu výhodu přesilové hry, faul Liama Kirka ale nepotrestalo. Severočeši byli aktivnější než v neděli, Pardubice si ale postupem času vypracovaly převahu. Brankář Matej Tomek si ale poradil s pokusy Adama Musila i hrdiny předešlého duelu Ondřeje Vály.

Východočeši poté nevyužili druhou přesilovku, čtrnáct sekund před koncem první třetiny se ale dostali do vedení. Adam Musil našel zpoza branky volného Vondráčka, který zamířil přesně a připsal si čtvrtý gól v play-off.

Hned po pár sekundách druhé části mohl přidat druhý gól Lukáš Sedlák, Tomek si ale se střelou kapitána Pardubic poradil. Nepřekonal jej ani aktivní Adam Musil.

Verva poté přece jen začala více útočit. Pozornost Willa prověřili Pawel Zygmunt a Ondřej Kaše, vyrovnat se jim nicméně nepodařilo. Z brejku se v oslabení neprosadil Martin Havelka. V polovině utkání si hosté poprvé v sérii zahráli přesilovou hru, Východočeši se ale bez větších problémů ubránili.

Zlomová třetí třetina

Na začátku třetí třetiny se do slibných příležitostí dostali Tomáš Dvořák, Martin Kaut a Tomáš Hyka, nikdo z nich ale nedokázal přidat druhý gól Dynama. Severočeši se snažili tlačit do útoku, trenéři Vervy stáhli hru na tři formace, proti pozorně bránícím domácím se však hostům nedařilo prosazovat.

Jedinečnou šanci vyrovnat měli hosté při vyloučení Tomáše Dvořáka v 55. minutě. Před přesilovkou si vzali oddechový čas, ale překonat Willa nedokázali. Při závěrečné power play navíc dvakrát inkasovali.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme