Adam Musil: Věřím, že to v Litvínově umlátíme. Říčka je profík

Adam Musil | Foto: Twitter HC Dynamo Pardubice

Zatímco brácha David hrál jakožto obránce přes dvacet minut, Adam Musil se dostal „jen“ přes třináct. Svoje úkoly ale splnil, svému týmu pomohl vynulovat chemiky. K vítězství 3:0 přispěl i dvěma asistencemi, ta první prakticky rozhodla zápas.

I na Velikonoční pondělí to byl zápas, který rozhodla prakticky jediná branka…
Byly to náročné zápasy, jednou jsme na vlně my, pak oni. Ve čtvrtfinále s Hradcem jsme si to mohli natrénovat, pro nás to není žádná novinka, ani jsme nic jiného neočekávali. Je potřeba se vyvarovat nějakých polevení. Snažíme se hrát naši hru, i když je to občas těžké. Tímhle se ale v play off lámou zápasy.

Vedení 2:0 v sérii dodá sebevědomí?
Do dalšího zápasu to nic neznamená, chceme do něj jít se stejným přístupem. Ale plníme plán, což je podstatné. Musíme si vážit toho, že jsme to takhle dokázali rozehrát.

Pomohl jste nahrávkou na první branku, kterou dával v čase 19:46 Tomáš Vondráček…
Skočil jsem na led a věděl jsem, že zbývá pár sekund. Měli jsme útočné pásmo, snažili jsme se vytvořit chaos. Chtěl jsem pak přihrávat, se štěstím puk projel pod nohama obránce. Jsem rád, že to Vondrc trefil, byl to důležitý gól na konci třetiny. 

Napadá vás, co by mělo Dynamo kromě přesilovek zlepšit? 
Ve druhé třetině vyhrávali souboje spíš oni, tam musíme být lepší a vyhrávat jich víc… Na užším hřišti v Litvínově to bude ještě víc znát. Věřím, že se dobře připravíme.

Pro koho budou rozměry NHL větší výhodou?
Doufám, že pro všechny z nás. Jedeme tam vyhrát. Věřím tomu, že tam sérii můžeme umlátit. Takovéhle zápasy nás posouvají nejenom jako jednotlivce, ale i jako tým. Můžeme pak na tom stavět.

„Takovéhle zápasy nás posouvají nejenom jako jednotlivce, ale i jako tým.“

Pro Romana Willa vybojoval pardubický tým další čisté konto. Co říkáte na jeho výkony?
Každý den ho vidím, jak maká v tréninku. Mě absolutně nepřekvapuje, jak chytá. Předváděl to celý rok, teď to ještě víc vyniká. Ale stojí za tím jeho každodenní práce, teď se mu vrací. Klobouk dolů před ním a doufám, že mu to bude nadále lepit. Že nás bude držet pořád stejně.

Jak na vás působila dlouhá pauza před semifinále? Pak najednou hrajete dva zápasy ve dvou dnech, takový program v základní části nebyl.
Bylo to fajn, na druhou stranu chcete hrát. Z obojího si vezmete to dobré, odpočinete si, ale zároveň máte nadšení do hokeje, že chcete zase vletět na led. Jsou to takové smíšené pocity. 

Nejdelší pauzu měl Robert Říčka, který nastoupil po měsíci od posledního zápasu. Nahradil zraněného Pánika? 
Zvládl to parádně. Samozřejmě to pro něj byla velmi těžká situace. Každý den ale přicházel do kabiny s pozitivním přístupem, makal navíc. Je vidět, že je to zkušený hráč, prostě profík. Toho si moc vážím. Myslím si, že odehrál skvělé utkání. Takové hráče potřebujeme.

Adam Musil.

Adam Musil. | Foto: Hynek Haruda

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz