Druholigoví kanonýři zmizeli, nebo jsou z formy. Řezníček bude mít cestu za střeleckou korunou snadnou

Druholigoví kanonýři zmizeli, nebo jsou z formy. Řezníček bude mít cestu za střeleckou korunou snadnou

Zatímco v nejvyšší tuzemské soutěži už se v rámci rozběhlé sezony 2023/2024 přehouplo přes desetigólovou hranici hned šest střelců, o patro níže to k tomuto datu dokázali pouze dva útočníci.

Možná by se dalo mluvit až o soumraku druholigových kanonýrů. Minimálně na špici se to vážně zaseklo a ve zbytku programu (zbývá deset kol) to bude s otazníkem. Z nejgólovějších osmi ofenzivních fotbalistů už je navíc šest z nich v jiném klubu a své statistiky z F:NL tak nemohou rozšiřovat.

Dvanáct přesných zásahů je konečná pro exchrudimského Davida Hufa, jenž už je dávno v Bohemians 1905, kde na jaře zasáhl do pěti prvoligových střetů a 112 poskytnutých minut se mu podařilo přetavit v jednu branku.

Střelecká tabulka F:NL:

12 - David Huf
12 - Jakub Řezníček
9 - Idjessi Metsoko
9 - Ebrima Singhateh
7 - Tomáš Schánělec
7 - Filip Firbacher
7 - Bojan Dordič
7 - Lukáš Fila

Pryč z Vyškova už je i na podzim devítigólový Idjessi Metsoko, jenž se nově nalézá na soupisce čtvrtfinalisty Konferenční ligy. V lize šel zatím v plzeňském trikotu do akce dvakrát, v základu figuroval jednou a taktéž má na kontě jeden gól.

Podobně je na tom Ebrima Singhateh. Ten už se nenalézá ve Vlašimi, kde udeřil devětkrát, nýbrž v Sigmě, kde však dosud úlohu velkého střelce nepotvrzuje. V první lize se mu zatím během sedmi vystoupení skórovat nepodařilo a jedinou trefu se mu podařilo zaznamenat ve F:NL za hanácké béčko.

Semafor F:NL. Chrudim se plíží za favority, nechtěný ligista táhne Duklu. Červená pro Brno

Na svých adresách už nejsou ani sedmigóloví hráči Lukáš Fila, jenž vyměnil Jihlavu za Mladou Boleslav, v níž však zatím jen jednou střídal na poslední minuty a Filip Fitbacher, který má svých potíží dost a Varnsdorf už se musí spoléhat na jiné.

To platí i v případě sparťanského béčka, v jehož útoku se již několik měsíců nepohybuje "údajný nový David Lafata" Tomáš Schánělec, který vyrazil sbírat zkušenosti do Zlína a 346 minut mezi elitou využil v jeden gól.

Na podzim pálil v ČFL, teď sparťanská kometa září ve druhé lize. Šiler reprezentoval Česko i v jiném sportu

Bývalý ofenzivní hráč Varnsdorfu Bojan Dordič sice v Táborsku zůstal, nicméně podzimní formu měl lepší. Na šest branek zatím v jarní části navázal jen jednou gólovou radostí.

Nedaří se ani pětatřicetiletému veteránovi Jakubu Řezníčkovi, který dal v uplynulé prvoligové sezoně 19 branek a favoritem na převzetí koruny je i o patro níže.

Osm měsíců bez fotbalu? Peklo, hlásí slávista Pech. Návrat byl podle plánu, nohy jsem měl v medu, tvrdí

Ve druhé lize nasázel dvanáct tref, nicméně od podzimu své konto nikterak nerozšířil. Naposledy rozvlnil síť v úvodu listopadu a v roce 2024 vyšel naprázdno ve všech třech soutěžních startech. Zbrojovce to možná nejde i kvůli jeho střeleckému mlčení.

Na nyní druhého Dordiče má však trpělivý čekatel na Klub ligových kanonýrů k dobru pět tref a byl by zázrak, pokud by si nevystřílel první místo mezi střelci právě on.

P.S.: Nejlepším střelcem jarní fáze je mimochodem kolega Roman Potočný, který v odvetné části tohoto ročníku dosud udeřil čtyřikrát a dobrou formu bude chtít potvrdit i za pár dní v domácím klání proti Prostějovu.

FIRBACHER TRESTU ZA OVLIVŇOVÁNÍ ZÁPASŮ NEUNIKL ANI V POLSKU. V TAMNÍ ČTVRTÉ LIZE STIHL JEDINÝ ZÁPAS