reklama

Bratr princezny Diany tvrdí, že ho ve škole sexuálně zneužívali

Britskou královskou rodinou hýbe další skandál. Bratr zesnulé princezny Diany a strýc následníka trůnu vydal své paměti. V těch zavzpomínal na školní roky a prozradil, že v té době byl obětí fyzického a sexuálního zneužívání.

Foto: Profimedia.cz

Ve vyšších společenských vrstvách v Británii je běžné, že děti už v útlém věku jsou vzdělávány v internátních školách. Výjimkou nebyl ani hrabě Charles Spencer, bratr zesnulé princezny Diany. Ten studoval v internátní škole Maidwell Hall v Northamptonu. Nejen o pobytu tam se rozepsal ve své knize A Very Private School (Velmi soukromá škola).

Úryvky z knihy, která vyšla v polovině března, zveřejnil Daily Mail. Charles Spencer v knize píše, že jej jako jedenáctileté dítě v 70. letech minulého století sexuálně zneužívala pomocná zdravotnice školy. "Zdálo se, že mezi jejími kořistmi existuje neoficiální hierarchie. Každé pololetí si vybrala jednoho chlapce, který s ní sdílel postel, a využívala ho ke styku. Její kontrola nad zhypnotizovanými chlapci byla naprostá, protože jsme byli vyhladovělí po ženském teple a zoufale jsme toužili po pozornosti a náklonnosti," píše strýc budoucího britského krále. 

Hrabě, který tvrdí, že v něm události z dětství zanechaly démony na celý život, popsal ve své biografii také fyzické týrání nejen své, ale i svých spolužáků. Učitel latiny je bil hroty kriketových bot.

K těžkým obviněním se vyjádřilo i nynější vedení školy. "Je těžké číst o praktikách, které byly v té době bohužel někdy považovány za normální a přijatelné. V rámci dnešního školství se od 70. let 20. století výrazně vyvinuly téměř všechny aspekty školního života. Jádrem těchto změn je ochrana dětí a podpora jejich blaha," uvedli zástupci školy.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama