Marilyn Monroe byla ikonou krásy. Zde je pár jejích tipů a triků. Plné rty byly iluzí, stačí vědět, jak rtěnku používat

Přidat na Seznam.cz

Jen málokterá žena se, alespoň pokud jde o krásu, může nazývat ikonou. Tento titul snad nejvíce náleží Marilyn Monroe. Ať už se bavíme o platinové blond, plných, rudých rtech, nebo dokonalých vlnách. Zde je pár jejích osobních tipů.

Krása potřebuje čas, užijte si ho

Mnoho žen se dnes upravuje ve spěchu. Někdy máte sotva pár minut na to, abyste si upravila vlasy a nalíčila se. Ale krása potřebuje čas. Marilyn si ten proces úpravy užívala. Sice kvůli tomu chodila často pozdě, ale dokonalý účes, perfektní make-up a dobrý outfit zkrátka potřebují čas. Sama řekla: „Nerada tento proces uspěchám… Myslím, že v dnešní době příliš spěcháme.“ A to platí i dnes, o mnoho let později.

Zdravá a stále mladá pokožka

Zatímco bronzový vzhled byl v 50. a 60. letech velmi oblíbený v Kalifornii, Marilyn Monroe nebyla jeho fanynkou. Každý dermatolog by souhlasil s tím, že pobyt mimo slunce je skvělý způsob, jak udržet pokožku zdravou, mladou a zářící. Když vystavujete pokožku slunci, vždy se ujistěte, že používáte opalovací krém s SPF alespoň 30 pro maximální ochranu. Pokud se navíc vyhnete slunci úplně, docílíte stejně bledého těla, jaké měla tato ikona.

Její charakteristicky plné rty jsou pouze iluze

Jak vytvořit plné rty, kterými byla Marilyn tak známá? Snadno, stačí vědět, jak rtěnku používat. Její vizážistka nanesla až pět různých červených odstínů – tmavší, švestkově červené na vnější straně a světlejší směrem dovnitř – tak vytvořila iluzi plných rtů. Chytrý tip, který mnoho vizážistů používá dodnes.

Obyčejná vazelína dělá divy!

Péče o pleť se v posledních letech stala stále populárnější, ale Marilyn věděla o důležitosti hydratačního krému již téměř před 80 lety! Pod make-up používala i obyčejnou vazelínu, aby byla její pleť jemná, pružná a zdravá. Vazelína je v dnešní době možná trochu moc, Marilyn možná věděla, co dělá.

Vlasy si myjte co nejméně. Lepší než šampon je dětský pudr

Marilyn Monroe jasně předběhla svou dobu v mnoha ohledech – ale zejména pokud šlo o krásu. Zatímco v dnešní době většina z nás spoléhá na lahvičku suchého šamponu, aby vlasy zůstaly svěží, Monroe by i přísahala na obyčejný dětský pudr, který osvěžil její blond vlasy a díky kterému se vyhnula přemývání vlasů.

zdroj: Truly Beauty, Bésame Cosmetics, Vogue