Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí: Meteorologové varovali před silným větrem

vítr
vítr
Foto: Pixabay

Meteorologové varovali před silným větrem, který bude až do úterních podvečerních hodin foukat v oblasti Českomoravské vrchoviny. Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Varování se týká celého kraje Vysočina a okresu Znojmo v Jihomoravském kraji, platit bude do úterní 17. hodiny. Čerstvý západní vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu, večer má slábnout.

Podle meteorologů hrozí poškození stromů a lesních porostů či menší škody na budovách. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty či zabezpečit skleníky. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel a na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Témata:  počasí vítr ČHMÚ

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 12:50

Depardieu je kvůli obviněním ze strany žen od rána na policii v Paříži

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí zadržen pařížskou policií, uvedla BFMTV. Kriminalisty zajímají případy dvou žen, které hvězdu světové kinematografie obvinily ze sexuálního napadení během natáčení filmů v posledních deseti letech. Depardieu je ve vazbě od osmi hodin ráno, vinu dlouhodobě odmítá. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy