Úterý , 04. 06. 2024

Dalibor

Jiří Korn byl na Andělech uveden do Síně slávy

Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
Jiří Korn
Jiří Korn byl uveden do Dvorany slávy.

02. 04. 2024

02. 04. 2024

Jiří Korn: Pět dekád s mikrofonem

Jiří Korn, stálice české popové scény, oslaví letos půl století umělecké činnosti, během které zaznamenal úspěchy, které by mohly vyplnit několik životů. Jeho kariéra, plná nezapomenutelných hitů a výjimečných vystoupení, potvrzuje jeho nezastupitelné místo v srdcích posluchačů. V tomto článku se podíváme na jeho hudební cestu, která nedávno vyvrcholila uvedením do Síně slávy.

Začátky, které definovaly éru

Když Jiří Korn ve 70. letech vstoupil na hudební scénu, rychle se stal jednou z jejích nejjasnějších hvězd. Spolupráce s Helenou Vondráčkovou a následná sólová dráha mu otevřely dveře k srdcím posluchačů po celé zemi. Jeho schopnost oslovit publikum přes žánrové bariéry, od popu přes rock až po muzikály, ukázala jeho neobyčejný talent a uměleckou šíři.

Muzikál a 4TET

Devadesátá léta přinesla v jeho repertoáru posun k taneční hudbě a obdržel za ni uznání jak od posluchačů, tak od kritiky. V téže době se také objevil na muzikálových jevištích v hlavních rolích, jako byli Bídníci, Dracula nebo Monte Cristo.

Kromě muzikálového a koncertního vystupování Jiří Korn uplatnil svůj talent i ve filmu, kde si zahrál například ve snímku „Honza málem králem“. Později v devadesátých letech začal spojovat svou kariéru s muzikály, což mu otevřelo nové možnosti v umělecké expresi a přineslo mu nové obdivovatele. Aby svůj umělecký rozsah rozšířil ještě více, stal se součástí vokálního kvarteta 4TET, kde do dnešních dnů přináší posluchačům unikátní hudební zážitky. Jeho účinkování v ledové revui „Mrazík“ ukázalo, že jeho umělecký dosah sahá i mimo tradiční jeviště.

Umělec, který nezná hranice

Bez ohledu na osobní překážky, Jiří Korn nikdy neztratil svou kreativní energii. Řada jeho písní se stala trvalou součástí hudebního kanonu a dokazuje, že jeho umění stále rezonuje s novými generacemi. Jeho dílo, plné emocí a životních zkušeností, přináší posluchačům útěchu, radost a inspiraci.

K TÉMATU  Zemřel Miroslav Imrich, legendární frontman Abraxas a Tango

Cena, která znamená víc než uznání

Sobotní uvedení Jiřího Korna do Síně slávy není jen formálním oceněním jeho práce, ale především potvrzením toho, jak hluboko je jeho hudba zakořeněna v české kultuře. Jeho písně přesahují generace a staly se nezbytnou součástí života mnohých z nás.

Jiří Korn není jen zpěvákem či hudebníkem – je fenoménem, jehož vliv a přínos k české hudbě nelze přehlédnout. Jeho práce bude nadále inspirovat nejen kolegy hudebníky, ale i posluchače napříč generacemi.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Dojatá a šťastná Anna K.: Zásnuby a „Údolí včel“ jako hit roku na cenách Anděl!

Známe vítěze Cen Anděl: Nejlepší album má kapela November 2nd, bodovali i Anna K., David Koller a Viktor Sheen. Podívej se na výsledky

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzim pro mnohé z nás nepředstavuje zrovna radostné období. Dny se zkracují, stmívá se podstatně dříve, často je deštivo a sychravo, je nám chladno – a představa změny je dalece před námi. Ale nezoufejte, musíte se na to jen podívat z jiného úhlu!
Nakupování v second handech má své výhody. Předně jsou zde nízké ceny a značkové oblečení, které byste si jinak možná nemohli dovolit. Také na jednotlivých kouscích oblečení nenajdete chemikálie, jež se drží hlavně na tom nově koupeném.
Plavky již dlouho nejsou brány jen jako nutné zakrytí těla při pobytu o vody. Naopak, i toto oblečení provází vývoj a plavková móda snad nikdy nebyla tak různorodá, jako je právě teď. Jaké plavky tedy ale budou letošní sezonu in?
Bouchnete si šáňo nebo šampáňo? Ve skutečnosti se rozlišují na sekt, šumivá vína a šampaňské. Co mají tato vína společného? Hlavně bublinky!
Bradavky patří mezi nejcitlivější části ženského těla. Většinou jsou bodem, který při správné stimulaci dokáže u ženy vyvolat vzrušení, ovšem někdy mohou dost bolet. Co může být příčinou bolesti bradavek?
V dnešním uspěchaném a konzumním světě hledají lidé stále efektivnější způsoby, jak uspořádat svůj život. Jedním z trendů, který se v poslední době stává stále populárnějším, je koncept kapsulového šatníku. Tento minimalistický směr v oblasti módy nabízí mnoho výhod a může výrazně usnadnit život každému, kdo se rozhodne ji vyzkoušet. O co jde a jak kapsulového šatníku docílit?
Ráno dělá den - staré známé rčení, na kterém je kus pravdy. Pokud se vám v posledních dnech stalo, že právě začátek dne se nesl v nevrlém duchu, v němž se ostatně poté nesl zbytek hodin, pak se možná dopouštíte několika věcí, jež jsou zejména po ránu tabu. Naše zlozvyky či návyky se výraznou měrou podepisují na tom, co nás bude čekat či jaký bude den. Co udělat proto, abychom se cítili o něco šťastnější? 
Všude kolem sebe slyšíme, jak důležitá je poctivá hydratace těla, a to nejen pro zdravé fungování organismu jako takového, ale i z hlediska krásy naší pleti, pružnosti pokožky a nádherných vlasů. Pak je tu zase opačná stránka mince - neustále tipy a triky, jak nejlépe odvodnit svůj organismus v naději, že si díky tomu pomůžeme od pár kil. Jenže to ani zdaleka není spásou, naopak to může být těžký hazard se zdravím.
Proslavila se coby Krasomila v pohádce "Pyšná princezna", aktuálně ale září coby Agatha Christie. Kvůli slavné autorce detektivek se Alena Vránová po delší době opět objevila ve společnosti. A vypadá fantasticky! „Je to audiokniha, do níž se posluchači mohou zanořit a báječně se v ní zabydlet. Jedinečná Alena Vránová věkem, výrazem, expresí vzpomínek kopíruje živost Agathy Christie, její stále přítomný nadhled, lehkou ironii, sarkasmus a zvláštní umanutost,“ uvedla odborná porota na adresu absolutního vítěze cen Audiokniha roku 2023, kterým se stal "Vlastní životopis" Agathy Christie.
Pití vody se šťávou z citronu, pomeranče nebo limety je zdravé a v rámci hubnoucích režimů a zdravého živoního stylu se těší velké oblibě. Nástrojů na vymačkání šťávy z plodů je k dostání nepřeberné množství, ale co takhle nějaký pěkný kousek? Designové odšťavňovače nejen, že odvedou svojí práci, ale ve vaší kuchyni se budou vyjímat! Na citrusové plody jsou nejvhodnější odstředivé ošťavňovače, ale můžete použít i ty klasické ruční. Které si vybrat?
Toaleta je jedním z nejdůležitějších zařízení ve vaší domácnosti. Přestože jsou toalety robustní a spolehlivé součásti vodovodního systému, málokdy se najde majitel domu nebo bytu, který nikdy nemá žádné problémy s toaletou. Ucpání je možná nejběžnějším problémem toalety, ale zdaleka ne jediným. Nádrž může například vydávat nejrůznější podivné zvuky nebo může nepřetržitě téct voda. Většinu problémů s toaletami naštěstí dokáže opravit instalatér, který si sám poradí.

Výběr článků

Letošní podzimní móda je opravdu pestrá a barevná. Vedou úplety, pláštěnky, kožené kabáty, umělé kožešiny, svetry, šaty a sukně, včetně asymetrických.
Jak poznáte, že nemáte v břiše úplnou harmonii? Stačí se podívat do zrcadla. Akné nebo ekzém může způsobit i špatné prostředí ve střevech. Přemnožení nepřátelských bakterií je zdrojem dermatitidy, psoriázy nebo trudovitosti. Co s tím?
Péče o sebe je v dnešní době pro mnoho lidí synonymem nákupních horeček, drahých lázeňských procedur, brunchů či kosmetiky. Stalo se to jakýmsi symbolem pro kosmetický a fitness průmysl. Mnoho lidí ale zapomíná investovat také do zcela jiné formy péče o sebe. A to do péče o své duševní a emocionální zdraví o které je rovněž třeba se starat. V tomto článku si řekneme, jak na to.

Nepřehlédněte

Podzim pro mnohé z nás nepředstavuje zrovna radostné období. Dny se zkracují, stmívá se podstatně dříve, často je deštivo a sychravo, je nám chladno – a představa změny je dalece před námi. Ale nezoufejte, musíte se na to jen podívat z jiného úhlu!
Paní zima již ztrácí sílu a bude muset před své žezlo jaru, které nám již nyní vykouzlilo příjemné teploty, které lákají mnoho lidí trávit mnohem více času venku. A při sportování v jarní přírodě jsou pro každého běžce, turistu či cyklistu nepostradatelné kvalitní oděvy z funkčních materiálů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek