Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
3. dubna 2024 12:02
Čas čtení 0:42

Policie navrhla obžalovat Mynáře kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie navrhla obžalovat Mynáře kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

České televizi to sdělil mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma.

Bývalý vedoucí hradní kanceláře Vratislav Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů Evropské unie. „Kauza se týká dotace ve výši necelých šesti milionů korun, kterou před třinácti lety získala Mynářova společnost Clever Management. Firma loni dotaci vrátila. Mynář vinu dlouhodobě odmítá,“ píše web ČT24.

2. dubna 2024 8:56 Čas čtení 0:41 Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté Oblíbené dovolenkové letovisko ovládl strach z násilí. Nebezpečného gangu se bojí místní i turisté

„Policie předložila spis státnímu zástupci poté, co se s ním obviněný seznámil, s návrhem na podání obžaloby,“ řekl České televizi mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Žalobce nyní rozhodne, zda Mynáře pošle před soud.

Podle informací serveru Seznam Zprávy obvinění Mynáře stojí na tom, že v žádosti o dotaci na stavbu svého penzionu neuvedl pravdivě, že stejný objekt už dříve dostal dotaci od ministerstva školství. To schválilo v roce 2008 třináct milionů korun na ubytovny pro sportovce Spolku Chřibák, v němž byl Mynář hospodářem. 

Domů
Sdílet
Diskuse