Hlavní obsah
Umění a zábava

Moje oblíbené filmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Mám své oblíbené filmy, na které jsem schopná se podívat mnohokrát, bez toho, aby mě nudily. Další, které jsou krásné, ale podruhé už je vidět nechci.

Článek

Samozřejmě mám ráda filmy o koních, ale jen ty s dobrým koncem. Ty, co nekončí dobře, jsou „ty další“, které raději vymazávám z paměti. Top favoritem je Ohnivý oceán s Vigem Mortensenem v hlavní roli. Možná proto, že mám doma jezdce na strakatém koni. Některé filmy o koních jsou spíše „životopisné“, Secretariat, jehož potomci se dodnes rodí, nebo Phar Lap, jiné sklouzávají až k romantice, jako Kinscem.

Mám ráda filmy o obdivuhodných ženách. Jana Eyrová, patří k mým oblíbeným ve všech verzích, co jich bylo natočeno. Vlastně jsem dříve četla knihu, než viděla film. Stává se mi to dost často, že na motivy mých oblíbených knih někdo natočí film. Kupodivu nebývám zklamaná, přesto, že se říká, že po četbě knihy po zhlédnutí filmu přichází zklamání. Anna Kareninová, Lady Hamiltonová, Božská Florence. U Božské Florence dokonce film předčil očekávání, protože výkon Maryl Streepové byl fenomenální. Nesmím zapomenout ani na film Gejša.

Mám to tak u mnoha dalších filmů, Madisonské mosty, Zaříkávač koní, kdy je film rodinná selanka, oproti dramatu v knize. Také Na Větrné hůrce, nebo Romeo a Julie, miluji ty verše.

Kdykoliv se k nim dostanu, nenechám si ujít filmy s Jackem Nicholsonem, Lepší už to nebude, dokonce občas našemu grifonkovi říkáme Werdele (je potom uražený) a Vlk. Trocha fantasy nemůže nikdy škodit.

Mám ráda některé novější české komedie, jiné ne a nemůžu se dobádat, proč to tak mám. Jsou všechny tak trochu nastejno, ale některé jsou asi lepší, některé horší. Líbí se mi Bezva ženská na krku, Indián, nebo Ženy v běhu. Ty „nic moc“ jednoduše zapomenu.

S tebou mě baví svět nemůžu ani vystát. Nejspíš je tam těch dětí nějak moc, na můj vkus. Pelíšky taky nemusím, za mne je to spíš tragédie než komedie. Co naopak můžu, viděla jsem mnohokrát, a ještě ráda uvidím, Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Baví mě upírské filmy, různé verze Draculy a ano, ulítávám na Twillight sáze. Měla by to být ostuda, v mém věku, ale klidně se k tomu přiznávám. Zřejmě jsem pořád dost nezestárla, abych si to nevychutnala. Tady trochu přeskočím k tomu, jak hlavní představitelka Kristen Steward ztvárnila princeznu Dianu ve filmu Spencer. Úžasný, naprosto uvěřitelný výkon.

Co opravdu nemůžu, tak dojemné filmy o zvířatech. Miluju film Sněžní psi, naproti tomu Osm statečných jsem nedokázala dokoukat do konce, jen jsem se zeptala, jak to dopadlo.

Nejsem filmový kritik, buď se mi to líbí, nebo ne. Každý film si najde své diváky a pak se člověk může krásně bavit a snít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz