Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Bizár na TikToku má být pro ANO investicí do budoucna. Dotančí si Schillerová pro hlasy mladých?

Příspěvky z tiktokového účtu Aleny Schillerové. Koláž Deníku N
Příspěvky z tiktokového účtu Aleny Schillerové. Koláž Deníku N

Analýza: Doposud relativně slabou podporu ANO u mladých voličů by mohlo hnutí dlouhodobě řešit sázkou na TikTok. Lídři ANO jsou na této stále rostoucí sociální síti aktivní. Rozebíráme, jak mohou často až bizarní momenty, kterými mladé publikum zásobují, fungovat při získávání hlasů.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Stále více vrcholných českých politiků a političek se snaží být v poslední době velmi aktivní na sociální síti TikTok.

Z nesmiřitelných bijců, kteří na půdě Sněmovny nebo v televizích mluví o ohrožení Česka, neschopnosti či úspěších vlády nebo o ekonomických ukazatelích, se před mladým publikem mění v tancující a vtipkující jedince.

Prim se snaží hrát zejména výrazné tváře obou opozičních sněmovních hnutí – Andrej Babiš, Alena Schillerová a Tomio Okamura.

@aschillerka

4 RANDOM FAKTA O MNĚ 🫣 #politics#politic#czech#czechrepublic#ANO#AlenaSchillerova#tiktok#video#trendy#trend#viral#follow#like#dance#me#fypシ

♬ původní zvuk – Alena Schillerová

Aktivní jsou ale i někteří další včetně lídryně hnutí STAN do eurovoleb Danuše Nerudové, jež na podpoře od mladých voličů vystavěla do jisté míry svou prezidentskou kampaň.

Zejména v souvislosti s nástupem předáků hnutí ANO na TikToku, který nejen české autority označily za bezpečnostní hrozbu, se ale začala skloňovat klíčová otázka.

Pomůže jim jejich vystupování na této síti přitáhnout hlasy mladých voličů, které jsou pro opoziční hnutí dlouhodobě nedostatkovým zbožím? Pokud by k tomu došlo, velmi by stouply šance na výrazný volební triumf Babiše a jeho hnutí.

Umět zaujmout

Voličská data i pohled na průzkumy

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Andrej Babiš

Sociální sítě

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější