Tak to byla paráda. Taková duha se vidí málokdy

Foto: zlin.cz
ZLÍNSKO - Když prší a zároveň svítí slunce, vzniká lomem světla něco tak dokonalého, čemuž rádi odjakživa říkáme duha. Ta, která se vytvořila v pozdním odpoledni druhého dubnového dne, byla opravdu jedinečná. A lidé si ji mohli náramně vychutnat. Což také učinili...

„Bydlím v Provodově padesát let, ale tak nádhernou duhu jsem snad ještě nikdy neviděl. Opravdu jsme na ní mohli s manželkou po krátkém dešti, ale zároveň za svitu sluníčka oči nechat. Úkaz trval pár minut, jak rychle se úchvatný obraz na obloze vytvořil, tak rychle také zmizel,“ popisoval duhové pozdní odpoledne Josef Vítek z Provodova.

„Já jsem nelenil, měl jsem po ruce mobil s fotoaparátem, a tak jsem celou tu krásu zachytil, tohle si schovám do archivu, bylo to opravdu nádherné,“ ukazuje fotku a popisuje duhové chvíle soused prvně jmenovaného Petr Pšenica.

Právě Provodov byl místem, kde byla duha vidět opravdu nádherně, ale zdaleka nejenom tam.

Ještě větší štěstí měl Zlíňan Dalibor Chrastina, který se vracel ze zaměstnání v Luhačovicích.

„Zastavil jsem na chvíli u odbočky za Březůvkami, to, co jsem viděl, bylo opravdu dokonalé, široký pestrobarevný pás měl nad sebou ještě méně výraznou, ale jako by druhou duhu. A celé to gradovalo, když jsem za pár minut vyjel nad Zlínem na kudlovském kopci. Duha se znovu vyvalila na horizont a poskytla mně i dalším řidičům ještě jeden nádherný zážitek,“ doplnil Dalibor Chrastina.

A když byla řeč o duze, přidala se i Zlíňanka Monika. „Tu včerejší jsem nestačila zavnímat, ale posílám vám do redakce jinou, taky se mi líbila, je od moře z Kanárských ostrovů,“ smála se dáma s tím, že právě duha je jedním z důkazů, jak krásné jevy umí příroda nastolit.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x