[ Zavřít ] 


 

RSS Kanál

 

ChatGPT bude přístupný bez přihlášení

OpenAI přichází s novinkou, která otevírá dveře k AI technologiím širšímu publiku. ChatGPT, platforma, která se stala synonymem pro převratné možnosti AI v komunikaci, nyní umožňuje přístup bez nutnosti registrace. Tento krok signalizuje významný posun ve snaze o demokratizaci přístupu k umělé inteligenci a nabízí zcela nové možnosti pro uživatele po celém světě. Jaké příležitosti a výzvy tento přístup přináší a co to znamená pro budoucí využívání AI?

 

ChatGPT bude přístupný bez přihlášení (Zdroj: OpenAI)

„Je zásadní součástí našeho poslání zpřístupnit nástroje, jako je ChatGPT, široké veřejnosti, aby si lidé mohli vyzkoušet výhody umělé inteligence. Více než 100 milionů lidí ve 185 zemích používá ChatGPT každý týden, aby se naučili něco nového, našli tvůrčí inspiraci a získali odpovědi na své otázky. Od dnešního dne můžete ChatGPT používat okamžitě, bez nutnosti registrace.“

 

V úsilí udělat umělou inteligenci dostupnější, OpenAI zpřístupňuje ChatGPT širokému publiku bez potřeby registrace. Krok reaguje na rostoucí poptávku po AI nástrojích, které jsou snadno přístupné a současně respektují uživatelovo soukromí a preference. Více než 100 milionů lidí z 185 zemí již využívá ChatGPT na týdenní bázi pro osobní i profesní rozvoj, a nová aktualizace slibuje ještě větší rozšíření této uživatelské základny. S možností okamžitého použití ChatGPT bez nutnosti založení účtu, OpenAI otvírá dveře těm, kteří měli zájem o technologii, ale váhali s registrací.

Tato změna je součástí širší strategie OpenAI, která se zaměřuje na zlepšování a rozšiřování možností umělé inteligence. OpenAI zdůrazňuje, že i bez vytvoření účtu mohou uživatelé využívat ChatGPT k objevování nových informací, získávání inspirace, nebo hledání odpovědí na své otázky. To vše s dodatečnými opatřeními, která chrání jak samotné uživatele, tak integritu platformy.

Uživatel může rovnou komunikovat s ChatGPT bez nutnosti přihlášení  (Zdroj: OpenAI)

Omezení pro uživatele bez přihlášení

Přestože otevření ChatGPT nabízí mnoho příležitostí, není bez určitých omezení. Jedním z klíčových rozdílů pro uživatele, kteří se rozhodnou využívat platformu bez přihlášení, je, že mají přístup pouze k verzi ChatGPT 3.5. Tato verze, ač stále mimořádně schopná, nemusí nabízet některé z nejnovějších funkcí a vylepšení dostupných v GPT-4, které jsou vyhrazené pro přihlášené uživatele nebo ty, kteří si předplatí prémiové služby. Tato omezení jsou zavedena nejen s cílem motivovat uživatele k registraci a možná i k předplatnému, ale také jako součást širšího úsilí o zajištění bezpečného a odpovědného využívání AI technologií.

Kromě toho OpenAI zavedlo dodatečná bezpečnostní opatření pro uživatele, kteří se rozhodnou využívat platformu anonymně. Mezi tato opatření patří blokování určitých typů dotazů a generování obsahu v širším spektru kategorií, než je tomu u přihlášených uživatelů. Tyto kroky jsou podniknuty s cílem minimalizovat potenciální zneužití platformy a zajistit, že AI bude sloužit k pozitivním a konstruktivním účelům.

OpenAI zdůrazňuje důležitost těchto bezpečnostních opatření, zejména ve světle možnosti, že uživatelé bez účtu by mohli představovat nové hrozby. Společnost prohlašuje, že týmy odpovědné za detekci a zastavení zneužívání jejích AI modelů byly zapojeny do vývoje této funkce a budou přizpůsobovat své strategie podle toho, jak se budou objevovat neočekávané hrozby.

Vedle těchto bezpečnostních opatření má vytvoření účtu na ChatGPT své výhody, včetně možnosti ukládat a prohlížet historii chatů, sdílet chaty a odemykat další funkce, jako jsou hlasové konverzace a vlastní pokyny. Tyto funkce poskytují bohatší a personalizovanější zážitek z AI, což může být pro mnohé uživatele lákavým důvodem k registraci.

Ve snaze zlepšit uživatelskou zkušenost a současně respektovat soukromí uživatelů, OpenAI uvádí: Mohli bychom využívat data, která nám poskytnete prostřednictvím ChatGPT, k vylepšení našich modelů pro všechny. Pokud byste chtěli, můžete tuto možnost vypnout ve svých nastaveních - ať už vytvoříte účet, nebo ne. Prohlášení zdůrazňuje přístup společnosti k transparentnosti a dává uživatelům kontrolu nad jejich daty, což je klíčové pro budování důvěry ve věku digitálních technologií.

Jak tento krok ovlivní budoucnost interakce mezi člověkem a AI?

Otevření ChatGPT širokému spektru uživatelů může znamenat zrychlení inovací, protože více lidí bude moci přispět svými nápady a zpětnou vazbou. Tento krok nejenže zjednodušuje první kontakt s AI pro nové uživatele, ale také přispívá k širšímu porozumění a integraci umělé inteligence do běžného života. Zároveň však vyžaduje pečlivou práci na udržení rovnováhy mezi inovací a etikou v digitálním světě.

V této etapě přechodu k širší dostupnosti AI je zřejmé, že OpenAI klade velký důraz na transparentnost a etické řízení svých technologií. Jak uživatelé začnou tuto novou možnost využívat, bude zajímavé sledovat, jak se bude vyvíjet interakce mezi lidmi a umělou inteligencí a jaké nové příležitosti i výzvy to přinese.

Zdroje

  • OpenAI Blog

 

 

 

 

 

AI generátor obrázků Freepik: fotorealističtější a rychlejší

Aktualizace AI generátoru obrázků od Freepiku přináší revoluční zlepšení v rychlosti a fotorealističnosti, což umožní grafickým designérům, marketérům a grafikům tvorbu vizuálů s nepřekonatelnou přesností a detaily. Jaké možnosti...

Spotify nabídne AI playlisty

Spotify rozšiřuje hranice personalizované hudby zaváděním AI playlistů, což je beta funkce umožňující Premium uživatelům ve Spojeném království a Austrálii transformovat jakýkoliv nápad na perfektně na míru šitý playlist. Díky...

Microsoft a OpenAI postaví datacentrum se superpočítačem za 100 mld. USD

Microsoft a OpenAI chystají postavit datacentrum se superpočítačem za 100 miliard dolarů. Ambiciózní projekt, známý jako Stargate, slibuje posunout hranice toho, co je možné v datovém zpracování a umělé inteligenci. S plánovaným spuštěním...

Google zvažuje zpoplatnění AI vyhledávání

Svět technologií je opět v pohybu, přičemž gigant Google vážně uvažuje o zásadním kroku - zpoplatnění pokročilých funkcí vyhledávání, které využívají umělou inteligenci (AI). Takovýto krok by mohl změnit základy toho, jak...


 
© 2005-2024 PS Media s.r.o. - digital world
 

reklama