Hlavní obsah

Jaká karta vystihuje archetyp vašeho znamení? Symbolonový horoskop napoví, kdo je Milenka a kdo Král

Foto: Alex Ost, Shutterstock.com

Foto: Alex Ost, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vaším archetypem Posel, Pokušitel nebo Služebnice? Karty Symbolon jsou propojeny s astrologií a ještě více charakterizují každé z dvanácti znamení zvěrokruhu.

Článek

Výklad z karet Symbolon je možno provádět vícero způsoby, zcela unikátní jsou však svým propojením s astrologií – každá karta obsahuje hned několik astrologických symbolů a odpovídá různému postavení planet v jednotlivých znameních nebo domech. S tímto balíčkem lze operovat vícero způsoby, lze je interpretovat ve spojení s konkrétním radixem, tedy postavením planet v okamžiku narození jedince, nebo jim jen tradičně pokládat otázky jako u tarotu. Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu však v rámci těchto karet má svého konkrétního zástupce a my si povíme, co tento archetyp pro vaše znamení znamená.

Beran (21. 3. – 20. 4.) – Bojovník

Archetyp Bojovníka představuje konatele děje, někoho, kdo se nerozpakuje, „nevykecává“, neváhá, ale zkrátka jedná – i když někdy třeba bez rozmyslu a trochu zbrkle. Navíc v sobě nese jistý aspekt agresivity a boje, nepřekvapivě. Tato osoba se nebojí konfliktů a vždycky bojuje za to, na čem jí záleží, co je pro ni důležité, někdy až s přehnaným zápalem – neumí věci jen tak nechat být. Touží dobývat a získávat si, potřebuje rozšiřovat svou sféru vlivu a rozhodně nechce nic dostat zadarmo, touží si všechno zasloužit a získat vlastními silami.

  • Klíčová slova: akce, boj, zápal

Býk (21. 4. – 21. 5.) – Milenka

Archetyp Milenky s sebou přináší velkou touhu být chtěn, být objektem zájmu, mít nějakou hodnotu pro svoje okolí, které k Milence vzhlíží a cení si jí. Stejně tak je kartou společenskosti a společnosti jako takové, komunitního žití a přátelství, navazování kontaktů. Tato osoba vzkvétá v přítomnosti jiných, nemá ráda samotu a k tomu, aby dokázala nějak zhodnotit a posoudit sebe, potřebuje právě druhé, což je mírně paradoxní. Navíc karta zosobňuje jakousi pasivitu, čekání, až se věci samy o sobě promění a zlepší. Do jisté míry je archetypem stagnace a neschopnosti rozhoupat se k činu.

  • Klíčová slova: společnost, žádoucnost, fyzická přitažlivost
Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Archetyp Milenky vzkvétá v přítomnosti jiných, samotu nevyhledáváFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) – Posel

Karta zobrazuje posla bohů Herma a archetypálně charakterizuje osobu, která je neustále v letu, na cestě, jež žije proměnlivostí a nestálostí, vzkvétá jedině se změnou v patách. Je to karta plná intelektu a zvídavosti, archetyp Posla představuje osobu, které to jasně myslí a hlavu nemá na krku jen tak pro ozdobu, naopak. Je to také osoba lehkomyslná, jíž není zatěžko opouštět a odcházet – ať už od konkrétních osob nebo třeba z těžkých situací. Tato schopnost není vlastní všem, ale v životě se rozhodně hodí. Posel je často divákem zachovávajícím neutralitu, do konfliktů se nevměšuje, stojí na jejich okraji a pozoruje.

  • Klíčová slova: intelekt, neutralita, pohyb

Rak (22. 6. – 22. 7.) – Matka

Archetyp Matky s sebou přináší pečující, velmi poklidnou energii plnou obětavosti a nekomfortu na úkor druhých. Tito jedinci se umí za všech okolností uskrovnit a nejprve vyřešit potřeby všech kolem – kromě sebe. Energetickým centrem této osoby je rodina, veškeré své síly napíná k tvorbě domova a případným dětem, na ničem tolik nezáleží než na budování hnízda pohodlného pro všechny zúčastněné. Je to karta emocí a citů, jejich prožívání a hloubky – daná osoba je velmi citová a nebojí se to dávat svému okolí najevo, ačkoli to není vždy vítáno s otevřenou náručí.

  • Klíčová slova: péče, domov, emoce

Lev (23. 7. – 22. 8.) – Král (Ego)

Jak je asi jasné, archetyp Krále (někdy také pojmenován Ego) se pojí s mocí, vládou a nadvládou – a to jak nad sebou samými, tak i nad ostatními. Je to karta seberealizace a naplnění svých cílů, za kterými si tento jedinec umí tvrdě jít. Může znamenat jak na první dobrou jasný majestát a sebevědomí, tak i to, že jde vlastně jen o pózu, pod kterou se skrývá křehká duše. Karta Král hovoří o jedinci, jenž chce zářit, zaujmout a okouzlovat, který překypuje šarmem a osobnostním kouzlem, velmi mu záleží na tom, jak na druhé působí, potřebuje tak trochu poddané, již ho budou respektovat, poslouchat a adorovat. Je také archetypem sexuality a plodnosti.

  • Klíčová slova: sebevědomí, moc, vůle
Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Král oplývá sebevědomím a kouzlem osobnostiFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) – Služebnice

Archetyp, který může na první dobrou vzbuzovat dojem uťápnuté podřízenosti – přitom však hovoří hlavně o zodpovědnosti a také praktičnosti. Nač se vzpouzet a rebelovat proti něčemu, co neovlivníte nebo co vám může ve výsledku jedině prospět. Archetyp Služebnice je obrazem člověka, jenž se umí flexibilně přizpůsobit každé situaci a vytěžit z ní to, co jen jde, který je skromný a pokorný a rozhoduje se zásadně racionálně – srdce tu stojí v pozadí a dává prostor rozumu a chladné logice. Je také kartou rovnováhy a stability, na jedince spřízněné s tímto archetypem se zkrátka můžete zcela spolehnout.

  • Klíčová slova: praktičnost, pokora, racionalita

Váhy (23. 9. – 23. 10.) – Partner

Jedinec zrozený pod tímto archetypem se hodně soustředí hlavně na toho druhého, na svou drahou polovičku, spřízněnou duši. Lépe než osaměle funguje v páru a vždycky k sobě hledá někoho, o koho se může opřít – ale zároveň ho také podpořit a rozvíjet. Je to karta partnerství, které je obohacující pro oba zúčastněné, spolupráce a společnosti, i když v tom menším, intimnějším měřítku. Mluví o harmonii a rovnováze, také trochu o sebeobětování, jež je potřeba, když člověk buduje vztah, který má mít smysl.

  • Klíčová slova: harmonie, doplnění, spolupráce

Štír (24. 10. – 22. 11.) – Pokušitel

Karta zobrazující ďábla představuje archetyp Pokušitele, který v sobě skrývá touhu po tom, co je zakázáno, co by se nemělo, po porušování pravidel a dělání věcí tak nějak natruc. Kromě toho je také archetypem požitků všeho druhu. Má v sobě příslib tajemna a také čehosi temného, čemu světlo nesvědčí a mělo by se to skrývat ve stínech. Tito jedinci se rádi pohybují v zákulisí a působí jako šedé eminence, na které světla reflektorů nikdy nedopadnou. Manipulace a velký zápal hraničící s fanatismem jsou pak negativním aspektem tohoto archetypu.

  • Klíčová slova: tajemno, manipulace, rebelování
Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Pokušitelé rádi porušují pravidlaFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) – Kazatel

Archetyp Kazatele není moralistou, ale spíše vizionářem – umí si vysnít cíl, prodat ho všem ostatním kolem a pak se za ním vydat. A nic ho nezastaví. Má to v hlavě srovnané, na všechno má jasný názor a dokáže druhé vyslechnout a také jim svou radou pomoci. Má intuici a vhled do mnoha věcí, ví toho hodně tak nějak o všem, udržuje si přehled. Je tady vždycky s nataženou pomocnou rukou a právě k němu mají tendenci utíkat všichni, kterým se v životě zrovna nedaří, protože vědí, že je neodmítne. Pojí se také s rozvojem spirituality a duchovna, jež jsou pro tohoto jedince velmi důležité.

  • Klíčová slova: vizionář, pomoc, pochopení

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) – Mistr

Archetyp zodpovědnosti, píle a tvrdé práce, tato karta zkrátka zobrazuje někoho, kdo se dokáže zcela poddat svému poslání a obětovat mu v životě vlastně cokoli. Mluví o určité jednostrannosti a tunelovém vidění, pro tyto jedince může být těžké nahlédnout situaci jinýma očima než svýma. Cílevědomost a schopnost odříkání jdou s tímto archetypem ruku v ruce. Je to karta trochu suchopárná, zbavená emocí a zacílená na intelekt, vzdělání a rozvíjení dovedností – od citů a emocí je do jisté míry odstřižená a neumí se na ně tak docela napojit.

  • Klíčová slova: moudrost, píle, zodpovědnost

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) – Šašek

Nespoutaný archetyp Šaška nebo také Blázna představuje někoho, kdo má svět na háku a věci si prostě dělá po svém bez ohledu na ostatní. Jeho sebevědomí mu umožňuje svobodnou existenci, která se vymyká všem konvencím a nepsaným pravidlům, žije si prostě tak, jak chce, což je na jednu stranu velmi osvobozující a na druhou trochu sobecké. Je to archetyp kreativity a svobody, poukazuje na někoho, kdo nikdy tak úplně nezapadne a vždycky bude stát někde na okraji jako vyvrhel – většinou však z vlastní vůle, protože se bude odmítat přizpůsobit a jakkoli ohnout hřbet před většinou.

  • Klíčová slova: svoboda, nekonformita, kreativita

Ryby (21. 2. – 20. 3.) – Anděl

Archetyp obětavé a skrznaskrz dobré bytosti, která existuje jen pro druhé, je schopná se rozdat, obětovat, zcela nesobecky upřednostnit blaho všech a na sebe zcela zapomenout. Čistá duše, někdy až do té míry, že to jí samotné škodí, protože toho ostatní dovedou poměrně zdatně zneužívat. Také nositel pravdy, tento jedinec neumí lhát – a má na pravdu velmi dobrý nos. Snad díky své velké intuici, na kterou se v životě dost často zcela spoléhá, stejně jako na empatii, jež mu odhaluje záměry lidí kolem něho. Anděl v sobě ukrývá i určitou snivost, fantasknost, růžové brýle.

  • Klíčová slova: intuice, dobrota, obětavost

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám