Hovorka: Naše komunikační technologie bodují v zahraničí, mohou posílit i českou armádu

04.04.2024 10:16 | Monitoring

Uherskohradišťská společnosti MESIT, která má více než sedmdesátiletou tradici, se dlouhodobě specializuje na vývoj taktických komunikačních systémů. Tým tamních odborníků teď přišel s revoluční inovací. Pod označením Exterkom VICM 300 představil nový systém vnější komunikace, který umožňuje posádkám bojových vozidel hlasitě oslovit okolí z bezpečné vzdálenosti. Tento systém je tak připraven posílit nejen bezpečnost českých vojáků, ale může mít i širší využití v civilní sféře.

Hovorka: Naše komunikační technologie bodují v zahraničí, mohou posílit i českou armádu
Foto: Archiv Jaroslava Hovorky
Popisek: Obchodní ředitel společnosti MESIT asd Jaroslav Hovorka

„Systém Exterkom VICM 300 vychází z našich znalostí a zkušeností z dlouholetého vývoje taktických komunikačních prostředků. Identifikovali jsme potřebu posádek bojových vozidel mít možnost verbální komunikace s okolím z bezpečné vzdálenosti, což je klíčové zejména v rizikových situacích. Díky našemu vývojovému týmu jsme tak mohli přinést na trh tento unikátní systém, který nyní nachází uplatnění nejen v armádách zahraničních zákazníků, ale může posílit i operační schopnosti Armády České republiky,“ uvedl Jaroslav Hovorka, generální ředitel společnosti MESIT asd, která je součástí skupiny OMNIPOL, v nedávném rozhovoru pro odborný magazín CZ DEFENCE
 
Podle jeho slov přináší tento systém několik klíčových vlastností, které z něj činí výjimečný komunikační prostředek. Jednou z nich je schopnost oslovit okolí z bezpečné vzdálenosti až několika stovek metrů, což výrazně snižuje riziko pro posádku vozidla. Tato technologie není pouze pro armádní využití, ale může být uplatněna i při řešení civilních situací, jako jsou živelné katastrofy či mimořádné události.
 
Hovorka dále zdůraznil výhody nového systému v podobě jeho odolnosti vůči náročným podmínkám prostředí a snadné obsluze. Tento systém lze také propojit s dalšími komunikačními prostředky, což přispívá k celkovému zlepšení komunikačních schopností uživatele.
 
Na otázku, zda by měla být tato inovace součástí vojenské výbavy Armády České republiky, Hovorka jednoznačně odpověděl: „Ano, věříme, že Exterkom VICM 300 může zvýšit operační schopnosti a bezpečnost našich vojáků. Jsme hrdí na to, že tato technologie je vyvíjena a vyráběna přímo v České republice, což představuje příležitost k aktivní spolupráci našeho průmyslu s armádní sférou."
 
Systém z moravské továrny představuje významný krok vpřed ve vývoji komunikačních technologií a je připraven posílit bezpečnost jak vojenských, tak civilních struktur. Díky svým inovativním vlastnostem a schopnosti reagovat na potřeby uživatelů může tento systém představovat klíčovou součást modernizace a zvýšení efektivity komunikačních procesů ve 21. století.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMilan J , 04.04.2024 11:39:59
Mikrofon, zesilovač a reprák?

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…