Hlavní obsah
Sport

Portugalský kouč Hugo Salgado předčasně skončil v pražské Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Portugalský trenér Hugo Salgado v hale pražské Slavie v Edenu.

Necelou sezonu vydržel na lavičce basketbalistů pražské Slavie portugalský trenér Hugo Salgado. Loni v létě nahradil Pavla Beneše, ale ještě před koncem probíhajícího ročníku nejvyšší soutěže byl Salgado od týmu Slavie odvolán.

Článek

Ukázalo se, že ne každé angažování zahraničního trenéra je pro české kluby v kolektivních sportech výrazným přínosem. Ač se zdál Portugalcův příchod do českého basketbalu zpočátku oživením, očekávání se nenaplnila.

Jako sportovní novinář jsem s Hugo Salgadem hovořil krátce poté, se se ujal vedení pražského týmu z Edenu. V roli překladatele z angličtiny do češtiny při tom asistoval slávistický basketbalista Radek Pumprla.

„Za manželku mám Slovenku z Košic. Je to bývalá basketbalistka a někdejší reprezentantka Slovenska do dvaceti let. Začínala v Košicích, studovala v USA a potom hrála v Portugalsku i jinde po Evropě. A poznali jsme s právě v Portugalsku,“ uvedl Hugo Salgado při tehdejším rozhovoru.

Zákonitě musel přijít dotaz, jak se dostal zrovna do Slavie.

„Přišla nabídka k mému agentovi, a tak jsem ji přijal. Zatím se mi tady líbí. Před působením v Praze jsem byl v Norsku. A trénoval jsem tým, který se probojoval až do finále tamní ligy. Konkrétně klub z Bergenu, pro který je druhé místo docela úspěchem,“ tvrdil Salgado.

Podle svých slov se těšil na českou ligu, ale nakonec skončil s rozpaky.

„Vím, že Slavia Praha má velké jméno v českém sportu. A chtěli bychom, aby se na tom podíleli i basketbalisté,“ nastínil tehdy svoji představu, která se vůbec nenaplnila.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz