Tygří naděje sahají po titulu! Kučera pro ně urval v Plzni druhý bod

Foto: Jan Běhounek, janbehounek.cz

Už v neděli bychom mohli poznat prvního mistra českých mládežnických soutěží. Hokejisté deváté třídy Liberce ve finále zvládli i druhý zápas na ledě plzeňské Škodovky a domů si vezou mečboly.

Zatímco počet rozhodčích narostl na finálovou sérii ze tří na čtyři, snížil se naopak počet plzeňských mladíků připravených do zápasu. Škodovka ve druhé bitvě nedala dohromady tři útoky, což jí po úvodní porážce samozřejmě také nijak nepomohlo.

Přesto však nyní sahala po vyrovnání série.

První tři góly zápasu padly atypicky v oslabeních. Matěj Kučera poslal Tygry do vedení krásnou střelou z brejku, ale ještě během druhé třetiny, ba dokonce do šesti minut, indiáni otočili zásluhou kapitána Eliáše Matouška. Ten proměnil dva své úniky!

Liberečtí pochopitelně zvyšovali obrátky, ale Denis Beran byl nepřekonatelný. Ve třetí třetině hosté střelecky dominovali 16:5, až se nakonec přece jen dočkali. Hráči Škodovky se nestihli vrátit z forčekingu a pokrýt (další) přečíslení zakončené Dominikem Benešem, jenž vyrovnal v čase 58:15.

Zápas pak rozhodl smolný okamžik – a ano, opět rychlý kontr. Plzeňský bek podklouzl při rozehrávce, čehož využil střelec úvodní branky Kučera a ve čtvrté minutě prodloužení zařídil svému celku luxusní export dvou bodů ze stadionu soupeře.

Bílí Tygři jsou tak v play off nadále neporažení a na zisk mistrovského titulu zaútočí v neděli od 16 hodin ve Svijanské aréně. Ta ještě prodlouží svůj provoz, aby v ní měly místní naděje opravdu domácí prostředí.

Musí však ukončit obyčej ze všech dosavadních utkání těchto soupeřů v sezoně, tedy ten, že vítězí výhradně hostující týmy.

Tomáš Pejchar (trenér Škody Plzeň): „Těžko se mi to hodnotí, gól na 2:2 jsme dostali v závěru utkání. Poté rozhodl smolný okamžik, kdy došlo k podklouznutí našeho hráče ve středním pásmu a Liberec následně urval druhý bod. Na druhou stranu my nic nevzdáváme, podali jsme dnes daleko lepší výkon než včera. Sérii se budeme maximálně snažit vrátit zpět do Plzně.“

Vojtěch Fiala (trenér Liberce): „Oproti prvnímu utkání se zvedlo tempo hry. Oba týmy hrály slušně od první třetiny, diváci udělali super atmosféru a Plzeň byla po dvou třetinách o gól šťastnější. Věděli jsme, že nesmíme panikařit a musíme jít střídání po střídání pro gól, protože šancí jsme měli až až. Branku jsme si nechali po velkém tlaku ve třetí třetině od všech tří lajn až na úplný konec zápasu a v prodloužení dokončili obrat. Do Liberce vezeme vytoužený mečbol a jak říká jeden můj kamarád, teď už je to tak blízko a přitom pořád tak daleko.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 2:3 po prodloužení (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Matoušek, 29. Matoušek (Hofmann, Strnad) – 23. Kučera (Šejc, Sanejstr), 59. Beneš (Kučera, Šejc), 64. Kučera.
Rozhodčí: Kostourek, Micka – Hlinka, Figer.
Vyloučení: 5:4.
Bez využití.
V oslabení: 2:1.
Střely na branku: 24:37 (6:7, 11:11, 5:16 – 2:3).
Diváci: 145.
Stav série: 0:2.

Další program finále Extraligy 9. tříd

Neděle 7. dubna – 3. zápas:
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň (Svijanská aréna)

Pondělí 8. dubna – případný 4. zápas:
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň (Svijanská aréna)

Středa 10. dubna – případný 5. zápas:
17:00 HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec (malá hala Logspeed CZ Arény)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz