Souhrn událostí uplynulého dne – 4.4. 2024

Inspekce: Čtyři z 14 přepravců potravin v pražské Sapě porušili předpisy

Čtyři z 14 přepravců zkontrolovaných v pražské Sapě porušili předpisy. Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) se na přepravce zaměřili v naplánované celodenní akci, museli zlikvidovat přes 130 kilogramů živočišných produktů. Inspekce to sdělila ČTK v tiskové zprávě.

Výzkum prokázal výskyt vadnutí chmele, riziko šíření je vysoké

Loňský výzkum prokázal v pěstební oblasti chmele na Žatecku, Úštěcku a Tršicku vadnutí chmele na 19 z 346 chmelnic, kde odborníci sbírali vzorky. Zamoření pozemků touto houbovou chorobou je tak velké, že představuje vysoké riziko rozšíření na další pěstební plochy.

Ve světě loni ubylo 37.000 km2 tropických pralesů, méně než předloni

Ve světě bylo loni zničeno zhruba 37.000 kilometrů čtverečních tropických pralesů, které hrají důležitou roli při ukládání oxidu uhličitého (CO2). I když je to rozloha jako Tchaj-wan, je to o přibližně 4000 kilometrů čtverečních méně než v roce 2022.

BILANCE: Změny klimatu páchají už teď v Česku rozsáhlé ekonomické škody

Klimatická změna působí v současnosti v České republice škody v řádu desítek miliard korun. Vyplývá to ze zjištění pořadu ekonomické publicistiky ČT Bilance. Reportér Filip Černý mapoval dopady klimatických změn a oteplování na několik sektorů hospodářství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info