Kamarádi Hynek (Radek Melša), Gabriel (Daniel Kadlec) a Štěpán (Filip František Červenka) vlastní IT firmu a vyvinuli aplikaci, kterou si stahuje čím dál víc lidí, a právě si domluvili byznys v řádech stovek milionů. V nadšení z toho, jak se jim daří, se začnou hecovat a vymýšlet blbiny. Čím se baví připití vývojáři a programátoři? Třeba tím, že hacknou dopravní systém a na všechny semafory skočí červená.

Zdroj: Youtube

Hynek při tomhle blbnutí odhalí levárnu při zadávání státních zakázek týkajících se řízení dopravy ve městě. Firmy, které vyhrávají poslední roky výběrová řízení, vedou oklikou k jednomu vládnímu politikovi. Kluci mají pocit, že by na to měli upozornit, jenže nepočítají s tím, že se vše obrátí proti nim. Policie jde totiž vlivnému politikovi na ruku. A tak místo aby se radovali, jak se jim firma rozjíždí, musejí nasednout do stařičkého mikrobusu a rozjet se oni – co nejdál. Skončí v Chorvatsku, v hotelu na pláži. Shodou okolností se tu koná barmanská soutěž, a tak není problém vydávat se za barmany. Ostatně zdrží se jednu noc a pak se pohnou zase dál. Nebo taky ne. V hotelu totiž pracují zajímavé slečny Jarmila (Rozálie Prachařová), Adéla (Josefína Prachařová) a Hanka (Sofie Höppnerová). A tak kluci uvažují, že by se mohli zdržet. A právě kolem této šestice se převážně točí celý příběh.

TŘI DCERY ZNÁMÝCH TVÁŘÍ

Postavu Hynka hraje Radek Melša. Z trojice kluků je nejzodpovědnější, nejchytřejší a nejvážnější. „Z natáčení v Chorvatsku jsem se musel osmnáctkrát vracet kvůli divadlu. Létat tam a zpátky byl docela stres, jestli stihnu představení. Seriál jsme natáčeli mimo sezonu, restaurace pro turisty byly zavřené, tak jsme chodili do těch, které navštěvovali jen místní. Bydleli jsme v hotelu, kde jsme zároveň i natáčeli, což nás hodně stmelilo. Bylo super učit se na balkoně texty a koukat při tom na moře,“ líčí Radek Melša, známý například ze seriálů Co ste hasiči, Anatomie života nebo 1. mise. Z trojice dívek má asi největší zkušenosti s kamerou Sofie Höppnerová, dcera herečky Ivany Jirešové a dnes již zesnulého bulvárního novináře a vydavatele Ondřeje Höppnera. Mohli jsme ji vidět v epizodních rolích v seriálech Kriminálka Anděl, Extraktoři nebo Adikts.

Sestry Josefína a Rozálie Prachařovy jsou dcerami Davida Prachaře a Lindy Rybové. Všechny tři slečny blízce spolupracují v divadle. „Natáčení v Chorvatsku bylo bonus k tomu, že jsem dostala roli v seriálu. Člověk úplně zapomene na okolí a je v naprosto jiném světě. Hanka v seriálu hodně cvičí a pracuje jako animátorka, klidně bych se vydala takhle trávit dovolenou, děti miluju. Jedno z nejhezčích natáčení pro mě bylo, když jsme jezdili na vodních skútrech a snímal nás dron,“ líčí Sofie. A Rozálie ji doplňuje: „Já jsem přišla na řadu až jako třetí. Holky už byly vybrané a produkce sháněla poslední do party, tak mi přišla zpráva, zda bych se nechtěla přijít ukázat. Vyšlo to, sbalila jsem si kufry a letěla na dva měsíce pryč. Rozhodně to ale nebyla žádná dovolená. Hodně jsem se musela soustředit. Na poznávání byl čas jen dvakrát, kdy jsme vyrazili na výlet.“

Osmidílný seriál natočil režisér Vojtěch Moravec, který už si vybral Chorvatsko jako lokaci svého seriálu Na vlnách Jadranu. Na scénáři se podílela i jeho žena, herečka Sandra Nováková, která si tu také zahraje – s něčím věčně nespokojenou Soňu Bajerovou, ženu majitele zmíněného hotelu na pláži Rostislava Bajera (Martin Trnavský). Herečka na sociálních sítích vtipkovala o tom, jak je v této roli celá umělá – vycpaná prsa, prodloužené a zahuštěné vlasy, umělé řasy i nehty. V dalších rolích se představí například Miroslav Etzler nebo Radim Novák.

Kdo je kdo

Hynek – Radek Melša

Geniální introvert, jehož život je počítač a matematickou logiku marně hledá i v reálném světě. Hynkovo vysoké IQ je jeho kladem i prokletím.

Gabriel – Daniel Kadlec

Hlava celé party, inteligentní kluk s podnikatelským duchem. Už během studií informatiky založil fi rmu, do které přizval své spolužáky a kamarády. Hodně si o sobě myslí a vztahy s dívkami bere jako sport.

Štěpán – Filip František Červenka

Největší flegmatik, kterého nerozhodí skoro nic. Netrápí se problémy, které nejsou aktuální a nemusí je okamžitě řešit. Neplánuje, žije pouze dneškem a rozhodně se nezabývá módními trendy.

Adéla – Josefína Prachařová

Dcera majitele hotelu. V létě sem jezdí pracovat jako barmanka, práce ji baví a je v ní dobrá. Rodinný hotel a personál zná velmi dobře, jezdí sem od dětství.

Hanka – Sofie Höppnerová

Animátorka, sportovně a tanečně velmi nadaná, chtěla by se stát choreografkou a ideálně pracovat na muzikálech v Londýně. Má napjaté vztahy s Adélou, rozhádaly se kvůli klukovi.

Jarmila – Rozálie Prachařová

Dobrá kamarádka Adély i Hanky. Chaotická delegátka cestovní kanceláře, která poplete všechno, co se poplést dá. Zmatky, jež způsobí, jí často procházejí, protože je roztomilá.

Zdroj: časopis Tv Magazín, TV Prima

Související články